TÜMSİAD iftarı

-Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) -"Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz. İstanbul'dan Osman Gazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhan Gazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız" -" İhracatla ilgili ümit verici gelişmeler olduğunu biliyoruz. Turizm sezonluk bir sektör olduğu için bu dönemi bir parça kayıpla da atlatsak, önümüzdeki yıldan itibaren bu sektör kendini toparlayacaktır. Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükseliş trendine girdiğini gösteriyor"

Google Haberlere Abone ol
TÜMSİAD iftarı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran'da Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapacaklarını belirterek, "İstanbul'dan Osman Gazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhan Gazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız." dedi.

Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, bedel ödenen bir alanın da ekonomi olduğunu vurgulayarak, ihracatta ve turizmde yaşanan daralmanın girişimcilere ve ülkeye bir maliyetinin bulunduğunu söyledi.

Bunun, üstesinden gelinmeyecek bir sıkıntı olmadığını dile getiren Erdoğan, esasen gizli, açık ekonomik saldırı başlatanların hedefinin Türkiye'ye diz çöktürmek olduğunu ifade etti.

Erdoğan, bunu başaramadıklarının altını çizerek, "Başaramayacaklar. Şimdi sıkıntıya düşen sektörlerimizi destekleyerek yeni kapılar açarak, yeni pazarlar bularak, yeni yöntemler geliştirerek, yaralarımızı sarma zamanıdır. Bu akşam TÜMSİAD ile konuşuyoruz. TÜMSİAD'ın işi ve görevi ne? Tamamıyla bu meslek alanlarında sanayide, ticarette varlığını ortaya çok daha farklı şekilde koymaktır. İhracatla ilgili ümit verici gelişmeler olduğunu biliyoruz. Turizm sezonluk bir sektör olduğu için bu dönemi bir parça kayıpla da atlatsak, önümüzdeki yıldan itibaren bu sektör kendini toparlayacaktır. Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükseliş trendine girdiğini gösteriyor. Allah, 'olur ki bir şey sizin için hayırlı iken siz onu hoş görmezsiniz, yine olur ki bir şey sizin için kötü iken siz onu seversiniz, Allah bilir, siz bilmezsiniz' buyuruyor. Mesele bu. Bu bakımdan yaşadığımız badireleri, kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm mazlum ve mağdurların ümidi yeni Türkiye'nin doğuş sancıları olarak görüyorum." şeklinde konuştu.


- "Türkiye, 4,8 büyüme oranıyla birinci çeyrekte bir numara oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl birince çeyrekte Türkiye, AB üyesi ülkelerde en büyük oranı yakalayarak, 4,8 büyüme oranıyla birinci çeyrekte bir numara oldu." ifadesini kullandı.

"Her şeye rağmen bir numara. Her zaman ifade ediyorum, burada da tekrarlayayım. Bizim için asıl tehlike, bu hadiselere, bu gailelere kendimizi kaptırıp, 2023 hedefimizden ve 2053, 2071 vizyonumuzdan uzaklaşmak olacaktır. Biz bunlardan uzaklaşmayacağız." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye elbette terör örgütleriyle mücadele edecek, Suriye meselesini çözümü için çalışacak, her türlü ihanete ve husumete karşı hazırlıklı olacak. Ama aynı zamanda Türkiye büyük projelerini, alt yapı yatırımlarını, üst yapı yatırımlarını adım adım hayata geçirmeyi sürdürecek, yeni projelerle ilgili hazırlıklarını kesintisiz devam ettirecek. Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz. İstanbul'dan Osman Gazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhan Gazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız. Marmaray, biliyorsunuz çalışıyordu. Şimdi biraz daha güneyinden artık araçlarımızla da geçeceğiz. Bakınız; 2013'ün 29 Ekim'inden bu güne Marmaray'dan kaç kişi geçti biliyor musunuz? 1 milyon 400 bin kişi geçti. İş bilenin, kılıç kuşananın. Olay bu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yollarını kesmek isteyenlerin yarın ne durumda olacağını ancak Allah'ın bileceğini dile getirerek, 2 bin 200 yıllık devlet tecrübesinden, bin 400 yıllık medeniyetten, coğrafyadaki bin yıllık varlıktan aldıkları güçle yollarına devam edeceklerini vurguladı.

TÜMSİAD ailesinin de bu yola baş koyduğunun altını çizen Erdoğan, "Bu güne kadar her mücadeleyi birlikte verdik. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yol arkadaşlığımıza devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

(Sürecek)

Yorumlar