TÜMOSAN'dan 10,1 milyon lira net kar

- TÜMOSAN Genel Müdürü Öğün: - "2015 yılında traktör satışlarına ilave olarak balya makinesi ve kepçe ile giriş yaptığımız ekipman pazarında yeni ürünleri de pazarlayarak büyümeye devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TÜMOSAN'dan 10,1 milyon lira net kar

İSTANBUL (AA) - Türk Motor Sanayi ve Ticaret AŞ (TÜMOSAN), 2016 yılının ilk 3 ayında 10,1 milyon lira net kar elde etti.

TÜMOSAN'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, bu yılın ilk çeyreğinde 10,1 milyon lira kar ederken, bir önceki yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 16,1 oranında artırarak toplam satışlarını 108,6 milyon lira seviyesine yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, 2015 yılından itibaren sağlanan verimlilik ve kalite artışlarının bilançolara olumlu yansımaya devam ettiğini kaydetti.

Bölgemizdeki olumsuz gelişmelere rağmen yılın ilk çeyreğinde satışlarda yükseliş trendini koruduklarını belirten Öğün, traktöre ilave olarak tarım ekipmanları ve istif makineleri ile ürün çeşitliliğini artırarak yeni pazarlara açıldıklarını ifade etti.

Öğün, “2015 yılında traktör satışlarına ilave olarak balya makinesi ve kepçe ile giriş yaptığımız ekipman pazarında yeni ürünleri de pazarlayarak büyümeye devam ediyoruz. Aynı şekilde istif makineleri alanında forklift satışı ile genişlettiğimiz ürün yelpazemizin gelirlerimize olumlu katkılarını görmeye başladık. İştiraklerimizden olan Tümosan Döküm Fabrikası’nın yıllık döküm kapasitesi de verimlilik artışı sayesinde iki katına çıkarıldı ve bu kapasite artışı karlılığa da aynı oranda yansımaya devam ediyor. Diğer taraftan tank güç grubu geliştirme projesi ve raylı sistemler pazarına yönelik çalışmalarımıza da planlandığı gibi devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar