Tüm dünya, aynı anda koşamayanlar için koştu

- Dünyada 34 merkezde koşulan "Wings for Life World Run"ın İzmir'deki Türkiye ayağını erkeklerde Ahmet Bayram, kadınlarda ise Svetlana Shepeleva ilk sırada tamamladı

Google Haberlere Abone ol
Tüm dünya, aynı anda koşamayanlar için koştu

İZMİR (AA) - Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen "Wings for Life Word Run"ın İzmir'deki Türkiye ayağını erkeklerde Ahmet Bayram, kadınlarda ise Sevetlana Shepeleva ilk sırada tamamladı.

Dünyada 34 merkezde düzenlenen ve tüm katılımcıların aynı anda koşmaya başladığı etkinlikte, koşucular 30 dakika sonra sabit hızla ilerleyen yakalama aracı tarafından takibe başlandı.

Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarışın sona erdiği koşunun Türkiye etabı İzmir'de Gündoğdu Meydanı'ndan başladı. İzmir'de kadınlarda Sevetlana Shepeleva 45 kilometre 740 metrede, erkeklerde ise Ahmet Bayram 52 kilometre 780 metrede yakalama aracına geçildi.

Dünya genelinde ise birinciliğe 88 kilometre 440 metre ile erkeklerde İtalyan Giorgia Calcaterra, kadınlarda 65 kilometre 710 metre ile Japon Kaori Yoshida ulaştı.

Her iki koşucu da etkinlikteki mesafe rekorlarını ellerine geçirirken, dünyada 130 bin 732 kişinin kayıt yaptırdığı koşuda 89 bin 917 kişi yer aldı.

Son iki yılda şampiyonluğa ulaşan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014'te 78 kilometre, 2015'te 79 kilometre koşmuştu.

Yorumlar