"TULPAR-S" yurt dışında ilk kez sergilendi

- Otokar, üstün hareket kabiliyeti, balistik ve mayın korumasına sahip yeni paletli zırhlı aracı TULPAR-S'i ilk kez görücüye çıkardı

Google Haberlere Abone ol
"TULPAR-S" yurt dışında ilk kez sergilendi

İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, üstün hareket kabiliyeti, balistik ve mayın korumasına sahip yeni paletli zırhlı aracı TULPAR-S'i yurt dışında ilk kez görücüye çıkardı.

Şirket açıklamasına göre, Otokar, Avrupa'nın en büyük kara sistemleri fuarı olan Eurosatory 2016'da, fikri mülkiyet hakları kendine ait olan 6 aracıyla yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin lider kara araçları tedarikçisi Otokar, sektör profesyonellerini bir araya getiren buluşmada kendi tasarımı Arma 8x8, Arma 6x6, Cobra, Cobra II, Ural ve TULPAR-S ile yer aldı.

Türk tasarımı olan, Türk mühendisliğinin ve Türk işçisinin emeği ile üretilen, üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra mayın korumasıyla da ön plana çıkan yeni nesil paletli zırhlı araç TULPAR-S, yurt dışında ilk kez sergilenmiş oldu.

Silah taşıyıcıdan personel taşıyıcıya kadar pek çok göreve uygun TULPAR-S, isteğe göre farklı görevler için farklı konfigürasyonlara sahip olabilecek modüler bir platform olma özelliği de taşıyor. Geniş iç hacmi, yüksek taşıma kapasitesi ve esnek mimarisi sayesinde gelecekte de ortaya çıkabilecek zırh ve görev donanımı ihtiyaçlarına cevap veren zırhlı araç, her türlü arazi ve iklim koşuluna hazır durumda. Amfibik versiyonu ile hem karada hem denizde kullanılabilen TULPAR-S, üstün hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka kabiliyetleri ile öne çıkıyor.


-"Her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın kara sistemlerinde en deneyimli savunma sanayi şirketi olduğunu dile getirdi. Görgüç, şunları kaydetti:

"3/4 tondan 60 tona kadar uzanan, 4x4'ten 8x8'e, paletli zırhlı araçlara kadar farklı tip ve versiyonlarda araçlarımız ve Otokar tasarımı kule sistemlerimizle Türkiye'nin kara sistemleri üreticisiyiz. Türkiye'nin en büyük kara sistemleri tedarikçisi olmamızın yanı sıra 5 kıtada 30'a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. 50'ye yakın kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz.

Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor, her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz. 29 binden fazla zırhlı aracımız, dünyanın çok farklı noktalarında, zorlu iklim koşulları altında, riskli bölgelerde aktif hizmet veriyor."

Yorumlar