Tük Kızılayı'ndan Sancak'a ramazan yardımı

- Türk Kızılayı, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde ramazan dolayısıyla kumanya dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Tük Kızılayı'ndan Sancak'a ramazan yardımı

NOVİ PAZAR (AA) - Türk Kızılayı, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki altı belediyede ihtiyaç sahiplerine bin 500 koli ramazan kumanyası dağıttı.

Yardım kolilerinin dağıtımı için bölgede bulunan Türk Kızılayı temsilcisi Nadir Tülek, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinin de yardımıyla bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını söyledi.

Türkiye'den getirilen yardım paketlerinin buradaki ailelerin sofralarında yer alacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Tülek, "Amacımız daha çok aileye ulaşabilmek." ifadesini kullandı.

Türk Kızılayı'ndan alınan bilgiye göre, Sancak bölgesinin büyük şehirlerinden Novi Pazar'da 800, Sjenica'da 220 ve Tutin'de 150 koli kumanya dağıtıldı, yardım paketlerinin geri kalanı diğer belediyelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ramazan boyunca Balkanlar'da 19 bin koli kumanya dağıtmayı hedefleyen Türk Kızılayı, Sırbistan'ın yanı sıra Kosova ve Bosna Hersek'te de ihtiyaç sahiplerine yardım paketleri ulaştıracak.

Yorumlar