TÜİK ve TÜGVA arasında iş birliği protokolü imzalandı

- TÜİK İstanbul Bölge Müdür Vekili Gökalp: - "Bilginin bir yerde kapalı olmasından ziyade kullanılmasının anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda TÜGVA ile birliktelik sağlamış oluyoruz. Amacımız vatanımıza, milletimize, devletimize en iyi şekilde hizmet etmektir."

Google Haberlere Abone ol
TÜİK ve TÜGVA arasında iş birliği protokolü imzalandı

İSTANBUL (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında Resmi İstatistik Programı kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜİK İstanbul Bölge Müdür Vekili İsmail Gökalp, imza töreni öncesinde yaptığını konuşmada, imzalayacakları protokolü önemsediklerini belirterek, vakfın gençliğe burs ya da yurt anlamında değil, maddi ve manevi her alanda her türlü derdini, kederini giderecek projeler geliştirdiğini aktardı.

Vakfın insanlara faydalı olma esasına yönelik bir çerçevesinin olduğunu ifade eden Gökalp, şöyle konuştu:

"TÜİK önergesi kapsamında, buradaki öğrencilerimize staj yapma imkanını tanımış oluyoruz. Herhangi bir şekilde istatistiki bir veriye ihtiyaçları olduğunda her daim bu veriye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. İstatistik bilincinin geliştirilmesi adına da uzmanlarımız tarafından istendiği taktirde ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel yapının anlatımı, tanıtımı yapılacak şekilde de eğitim programlarına ya da özel yapılan programlarına da dahil olabiliriz. Bu bilgilendirmeyi yapabiliriz. Çünkü bilginin bir yerde kapalı olmasından ziyade kullanılmasının anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda TÜGVA ile birliktelik sağlamış oluyoruz. Amacımız vatanımıza, milletimize, devletimize en iyi şekilde hizmet etmektir."

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, şu an 81 ilde gençlere orta okuldan liseye, üniversiteye, üniversite sonrası çalışan olmak üzere birçok alanda hizmet verdiklerini söyledi.

Vakfın en önemli mottolarından birisinin "Yeni Nesil Gençlik Vakfı" olduğunu dile getiren Emanet, "Bunu açmak gerekirse daha önce gençlikle alakalı yapılan çalışmaları incelediğimizde, Avrupa Birliği ve dünya raporlarına baktığımızda, dünyada gençliğin çok büyük önem taşıdığını ama gençlikle ilgili yapılan çalışmaların başarıya ulaşma oranının çok düşük olduğunu görüyoruz." dedi.

Çıkan raporların, yapılan gençlik çalışmalarının bilimsel veriye dayanmadığını ortaya koyduğunu, kişisel tecrübe ve yönlendirmelerin daha ön plana çıktığını gösterdiğini kaydeden Emanet, "Biz de buralardan kendimize ders alarak, TÜGVA'nın vizyonunu, planını ve gençlerle ilgili çalışmalarını yaparken, bilimsel verilerden faydalanıyoruz. Yeni Nesil Gençlik Vakfı derken sadece işin faydalananı değil, bu işten faydalananların da gençler olmasını istiyoruz. Gençlerimiz hem işin yapanı, hem de faydalananı oluyor. Böylece yaptıkları işlere, vakfımıza çok daha fazla sahip çıkıyorlar." ifadelerini kullandı.

Temel misyonlarının insanlara faydalı, sosyal, kültürel ve sanatsal kendisini her anlamda yetiştirmiş üst düzey bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade eden Emanet, TÜİK ile imzaladıkları protokolün gençler açısından faydalı olacağını aktardı.

Emanet, protokolün, gençlere staj imkanının yanı sıra kendisini geliştirmek isteyenlere eğitim imkanı sunacağını sözlerine ekledi.

Gökalp ve Emanet, daha sonra Resmi İstatistik Programı kapsamında, kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız, uluslararası standartlara uygun istatistikler üretilmesi, kurumun kapasitesi ve koordinasyon rolünün güçlendirilerek, kurumsal etkinliğin artırılması ve kamuoyunda istatistik bilincinin geliştirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yorumlar