Tuğgeneralden "FETÖ" itirafı

- Darbenin başarılı olması durumunda "Sivas Sıkıyönetim Komutanı" olacağı iddia edilen Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sağır, FETÖ ile 1988 ile 1992 yıllarında ilişkisi olduğunu mahkemede itiraf etti

Google Haberlere Abone ol
Tuğgeneralden "FETÖ" itirafı

SİVAS (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile 1988-1992 yılları arasında ilişkisinin olduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Sağır, Sivas Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, cemaatle ilişkisini itiraf etti.

Sağır, mahkemede, Harp Okulu döneminde FETÖ ile tanıştığını belirterek, "Cemaatle 1988-1992 yıllarında 3-4 yıl ilişkim oldu. 1992 yılından 2007 yılına kadar olan ilişkim ise sadece sempatizan olma anlamındadır." dedi.

FETÖ'ye sempatisinin Balyoz ve Ergenekon gibi operasyonlarda yakın arkadaşlarının gözaltına alınmasına kadar devam ettiğini anlatan Sağır, "Tevfik isimli cemaat mensubuyla görüşmelerim 1988-1992 yılları arasına dayanmaktadır. Darbeye teşebbüs edildiği akşam saat 23.00'te emir anlamına gelecek bir yazı aldım." ifadelerini kullandı.

Sağır'ın darbe girişiminin başarılı olması durumunda "Sivas Sıkıyönetim Komutanı" olarak atanacağı öne sürüldü.

Yorumlar