Tuğba'nın kaymakamlık hayali yarım kaldı

- Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında yaşamını yitiren 10 yaşındaki Tuğba'nın kaymakam olup ailesinin geçimini üstlenme hayali kurduğu ortaya çıktı - Anne Aydoğdu: - "Ben okumamışım, yavrularım okusun, hayırlı evlatlar olsunlar, dedim. Onun için gönderdim. Ben yoksa 2 keçi de güttürürdüm. 'Kaymakam olacağım, paraları sayacağım, sana ben bakacağım anam' derdi"

Google Haberlere Abone ol
Tuğba'nın kaymakamlık hayali yarım kaldı

ADANA (AA) - ANIL BAĞRIK - Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 10 yaşındaki Tuğba Aydoğdu'nun kaymakam olup ailesine bakma hayali kurduğu öğrenildi.

Anne Teslime Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında kızlarından Tuğba'nın yaşamını yitirdiğini, Neslihan'ın ise yara almadan kurtulduğunu belirterek Neslihan'ın şu an Adana'da amcasının yanında kaldığını söyledi.

Aydoğdu, Tuğba'nın olay anında 3. katta etütte olan kardeşinin yanına koşmak istediğini ancak alevler nedeniyle başarılı olamadığını ifade etti.

Çocuklardan birinin itfaiye tarafından kurtarıldığını ancak diğerinin yaşamını yitirdiğini anlatan anne Aydoğdu, olayla ilgili kusuru olanlardan şikayetçi olduğunu aktardı.

Aydoğdu, yaşamını yitiren kızı Tuğba'nın 5. sınıfa gittiğini ve derslerinde çok başarılı olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Ben okumamışım, yavrularım okusun, hayırlı evlatlar olsunlar, dedim. Onun için gönderdim. Ben yoksa 2 keçi de güttürürdüm. 'Kaymakam olacağım, paraları sayacağım, sana ben bakacağım anam' derdi. Çok tatlıydı, çok sevimliydi, çok neşeliydi benim kızım."

Aydoğdu, Tuğba'nın çok cesaretli ve zorluklarla mücadele etmeyi bilen bir çocuk olduğunu vurguladı.

- Kardeşiyle yarım saat önce konuştu

Tuğba Aydoğdu'nun diğer ablası Gülay Aydoğdu da olaydan yarım saat önce telefonla konuştuğu kardeşinin kaymakam olma hayalini küçük yaştan beri dile getirdiğini söyledi.

Kardeşinin kendisine en son Kur'an-ı Kerim okuduğunu söylediğini ifade eden Aydoğdu, kardeşinin hayalinin yarım kalmasının üzüntüsünü yaşadığını anlattı.

Yorumlar