TSYD Başkanı Tongsir hakkında soruşturma

- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bir avukatın başvurusu üzerine, sosyal medyadaki paylaşımı dolayısıyla TSYD Başkanı Oğuz Tongsir hakkında soruşturma başlattı

Google Haberlere Abone ol
TSYD Başkanı Tongsir hakkında soruşturma
İSTANBUL (AA) - Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Mert Eryılmaz'ın suç duyurusu üzerine, sosyal medyadaki paylaşımı dolayısıyla Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir hakkında soruşturma başlattı.
Avukat Eryılmaz, Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek, suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Dilekçede, 15 Temmuz gecesi paralel subaylar tarafından düzenlenmek istenen darbe girişiminin Türk milleti tarafından püskürtüldüğünü, yaşanan olaylar sonrasında Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede 3 ay OHAL ilan ettiği belirtildi.

O gecenin ardından sokaklarda tank kovalayan ve demokrasisine sahip çıkan milyonlarca insanın adeta bir kahramanlık hikayesi yazdığı vurgulanan dilekçede, şunlar kaydedildi:

''Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından TSYD Başkanı ve gazeteci Oğuz Tongsir, sosyal medya hesabından skandal bir tweet atmış, Tongsir sokağa çıkan halk ve tankların önüne bedenlerini koyan kahramanlar için 'Tankın önüne nasıl atlamışlarmış? Yahu bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar. Devleti için tank mank vız gelir' ifadelerini kullanmıştır. Şüpheli gelin arabasının önüne yatanla, demokrasi için direnen yüzlerce vatandaşın şehit olduğu bir günde FETÖ silahlı terör örgütünün hain subaylarının idare ettiği tankın önüne yatan halkı bir tutmakla, bunun propagandasını yapmakla FETÖ silahlı terör örgütüne hizmet etmiştir. Bu açık ve net ortadadır.''

Şüphelinin eyleminin darbe destekçiliği, FETÖ terör örgütü propagandası olduğu, şüphelinin kendi aklınca FETÖ'ye karşı direnen halkı aşağıladığı savunulan dilekçede, şüpheli Tongsir hakkında kovuşturma başlatılması talep edildi.

Savcılık suç duyurusu dilekçesini işleme koyarak, Tongsir hakkında soruşturma başlattı.

Yorumlar