TSO Yönetim Kurulu Başkanı: Demokrasiye ve Ekonomiye sahip çıkmalıyız

- Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Helvacıoğlu: - ''Demokrasimize nasıl birlik içerisinde sahip çıktıysak, aynı birliktelikle ekonominize de sahip çıkmalıyız''

Google Haberlere Abone ol
TSO Yönetim Kurulu Başkanı: Demokrasiye ve Ekonomiye sahip çıkmalıyız
 Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ''Demokrasimize nasıl birlik içerisinde sahip çıktıysak, aynı birliktelikle ekonominize de sahip çıkmalıyız.'' dedi.

Helvacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbe girişiminin devlet, millet ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle püskürtüldüğünü hatırlattı.

Kahraman Türk ordusu ile vatansever askerlerin hiçbir zaman yıpratılmaması gerektiğinin altını çizen Helvacıoğlu, ''Çocuklarımıza daha huzurlu ve demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle hep birlikte çalışmaya odaklanmalıyız. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hiçe sayan bu darbe teşebbüsü ülkemizin kurumsal alt yapısının da güçlendirilmesi gerektiğini hepimize gösterdi.'' dedi.

"DAHA ÇOK ÜRETİP İSTİHDAM SAĞLAMALIYIZ"

Gündemin artık darbe girişiminden çok ekonomiye odaklanması gerektiğini vurgulayan Helvacıoğlu, bir an önce üretim ve yatırıma geçilmesi gerektiğini söyledi.

Helvacıoğlu, iş dünyası olarak morallerini yüksek tutmaları gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Darbe girişiminde bulunanları hukuka ve adalete havale edip biz de devletin ve milletin güçlenmesi için, ellerimizi dizlerimize vuracağımıza daha çok çalışmalıyız. Gündem artık ekonomiye dönmelidir. Bölgemiz yaz turizmi, yaşanan olaylardan dolayı son bir haftadır olumsuz etkilendi. İş dünyası olarak moralimizi yüksek tutmalıyız. Türk milleti olarak büyük bir birlik beraberliğe imza attık. Yaşanan bu olumsuzlukları şimdi fırsata çevirip önümüze bakmalıyız. Tarım sektöründe her şey yolunda gidiyor. Bunda da bir kayıp yaşamayacağımızı düşünüyorum. Keşan’da ticaret konusunda bir daralma yaşıyoruz ancak bunu aşmak için kısa bir zamana ihtiyacımız var. Keşan'daki esnafımız kampanyalar yapıp bu zamanı atlatabilir. Bu haftadan sonra hayat normale dönecek. Bundan sonra daha çok üretip istihdam sağlamalıyız. Geleceğimizin en önemli zenginliği çalışmaktan geçiyor. Demokrasiye sahip çıktığımız gibi, ekonomiye de sahip çıkmalıyız.''

Yorumlar