TSK'dan son dakika El Bab açıklaması

El Bab'da süren operasyonlarda bir haftada 19'u PKK'lı 166'sı da DEAŞ'lı olmak üzere 185 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan son dakika El Bab açıklaması

Genelkurmay Başkanlığından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ın büyük bir bölümünde kontrol sağlandığı ve arama tarama faaliyetlerin sürdüğü, bir haftada 185 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin haftalık bilgilendirmesinde, BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı uyarınca 24 Ağustos 2016'da başlatılan harekatın sürdüğü belirtildi.

TSK tarafından desteklenen ÖSO'nun, yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 229 meskun mahal ve bin 910 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı belirtilirken, 9 Aralık 2016'da başlayan El Bab harekatında ise şehrin batıdan, doğudan ve kuzeyden kuşatıldığı, güney kesimi kontrol eden Halep-Münbiç arasındaki anayolun ise dost unsurların kontrolüne geçtiği açıklandı.

Bab-Tadif kavşağında da kontrolün sağlandığı bildirilen açıklamada, "Şehrin mahallelerine ulaşılmış olup El Bab'ın büyük bir bölümünde kontrol sağlanmış, arama tarama faaliyetleri kapsamında şehrin tamamen kontrolüne yönelik planlı harekatın icrasına devam edilmektedir." denildi.

Bu arada 9-15 Şubat 2017 tarihleri arasında 19'u PKK'lı, 166'sı da DEAŞ'lı olmak üzere 185 terörist etkisiz hale getirilirken, 3 cephanelik, 3'ü patlayıcı yüklü 7 araç, 3 komuta merkezi, 213 bina ve 10 savunma mevzisinin imha edildiği kaydedildi.

Sayılarının belirgin ölçüde azaldığı tespit edilen hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edildiği belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat sürdürülürken, PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten de batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik tedbirlerin de alındığı açıklandı.

"El Bab harekatında sona yaklaşıldı"

El Bab bölgesinde kontrolün tamamen ele geçirilmesine yönelik yürütülen harekatta sona yaklaşıldığı vurgulanan açıklamada, DEAŞ terör örgütünün direncinin büyük ölçüde kırıldığı da bildirildi.

Açıklamada, ayrıca TSK'nın Fırat Kalkanı ve Musul Harekatı kapsamında koalisyonun gerektirdiği işbirliği ve koordinasyon esaslarını gözeterek, destek faaliyetlerine devam ettiği, teröristle mücadelenin gerektirdiği kolluk kuvvetlerine destek kapsamında da operasyonel faaliyetlerini yerine getirme azim ve kararlılığını sürdürdüğü kaydedildi.

Yorumlar