TSK'dan Engelliler Haftası'na "özel" klip

- Genelkurmay Başkanlığınca, Engelliler Haftası dolayısıyla "Engelleri Sevgiyle Aşan Güçlü Bir Aileyiz" başlıklı kısa film hazırlandı - Filmde, TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Basketbol Takımı oyuncusu Selim Demirdağ'ın engel tanımayan hayat hikayesi anlatıldı

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan Engelliler Haftası'na "özel" klip

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığınca, Engelliler Haftası'na özel, "Engelleri Sevgiyle Aşan Güçlü Bir Aileyiz" başlıklı kısa film hazırlandı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan kısa film, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) resmi Youtube sayfasında paylaşıldı.

Kısa filmde, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Basketbol Takımı oyuncusu Selim Demirdağ'ın, başarıya giden yolda engel tanımayan hayat hikayesi anlatıldı.

Film, Demirdağ'ın 17 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatının tamamen değişmesini, "Arkadaşlarla eğlenmek için dışarı çıkmıştık, geçirdiğimiz kaza her şeyi kabusa çevirmişti. Bundan sonra yürüyemeyeceğimi duyduğumda resmen dünyam yıkılmıştı. Herkesin başına gelebilir ama bunu kabullenmek hiç de kolay değil." sözleriyle anlatmasıyla başlıyor.

Umudu olduğunu ancak hayata nereden tutunacağını bilmediğini belirten Demirdağ, ailesi ve arkadaşlarının kendisine verdiği desteğe işaret ediyor, onlar sayesinde TSK Rehabilitasyon Merkezi ile tanışarak hayata yeni bir başlangıç yaptığını aktarıyor.

- "Milli formayı giydiğim gün gözyaşlarımı tutamadım"

TSK Rehabilitasyon Merkezindeki gazilerle beraber mücadele etmenin, bir amaç için aynı hedefte yürümenin kendisi için onur ve gurur verici olduğunu söyleyen Demirdağ, duygularını, "Özgüvenim tamdı, başaracağıma inanıyordum ama bu kadar başarılı olacağımı açıkçası tahmin etmezdim. Milli takıma yükselmek benim için büyük bir gururdu. Milli formayı ilk giydiğim gün inanın gözyaşlarımı tutamadım." diye ifade ediyor.

Basketbolda, ulusal ve uluslararası birçok başarı yaşadığına dikkati çeken Demirdağ, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda oynadıktan sonra basketbola başladığı TSK Rehabilitasyon Merkezi Basketbol Takımı'na geri dönme kararı aldığını anlattı. Demirdağ, "Başarılarıma vesile olan ve beni ben yapan aileme geri döndüm. İnanıyorum ki bu güzel yuva, benim gibi daha nicelerine kucak açacak ve onların başarılı olmalarında yol gösterecektir." dedi.

- "Kazandığı başarılar, sorduğu zor soruya en güzel cevaptı"

Filmde, Emekli Gazi Yarbay Bahadır Bartu'nun Selim Demirdağ ile ilgili anı ve düşüncelerine de yer veriliyor.

"Selim, kararlılığı, enerjisi ve motivasyonuyla örnek alınacak çok özel bir insan." diyen Bartu, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Selim, 15 yıl önce, daha basketbolla tanışmamışken yanıma gelerek bana zor soruyu sordu, 'Ağabey ben ne olacağım?'. Zaman içinde önce bizim takımımızın gururlu bir sporcusu, daha sonra milli takımda yaptıklarıyla ülkemizin gururu haline geldi. Kazandığı başarılar, kendi sorduğu bu zor soruya verdiği en güzel cevaptı."

Youtube sayfasında kısa filmle paylaşılan mesajda, TSK'nın, kutsal vatan savunmasında gazi olan personelle birlikte çeşitli nedenlerle engelli duruma gelen tüm vatandaşların, sosyal yaşamlarındaki fiziki, psikolojik ve sosyal zorlukları, güven duygusu içinde aşmalarına destek sağladığı belirtildi.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi bünyesinde yer alan engellilerin, spor kulübünde pek çok branşta ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı sonuçlar aldığına işaret edilen açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tüm engelleri sevgiyle aşan güçlü bir ailedir." denildi.

Yorumlar