TSKB’ye 274 milyon dolar sendikasyon kredisi

-TSKB sendikasyon kredisine 10 ülkeden toplam 16 banka katıldı. - Katılımcılar arasında TSKB’nin güçlü ortaklıklar geliştirdiği kuruluşlar kadar sendikasyona ilk kez katılan bankalar da yer aldı

Google Haberlere Abone ol
TSKB’ye 274 milyon dolar sendikasyon kredisi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) 10 ülkeden toplam 16 bankanın katılımıyla 274 milyon ABD doları tutarında sendikasyon kredisi temin etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TSKB, 274 milyon ABD doları tutarındaki sendikasyon kredisi anlaşmasını dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla imzaladı.

Koordinatör banka ve dokümantasyon temsilciliğini Commerzbank Aktiengesellschaft, Filiale Luxemburg’un üstlendiği anlaşmada, Bayerische Landesbank kredi temsilcisi olarak yer aldı. 2016 yılında vadesi dolan sendikasyon kredisi dikkate alındığında, yüzde 100’ün üzerinde bir yenileme oranına sahip olan bu kredi, TSKB’nin şimdiye kadar temin ettiği en büyük sendikasyon kredisi olarak öne çıktı.

TSKB sendikasyon kredisine, 10 ülkeden toplam 16 banka katıldı. Katılımcılar arasında TSKB’nin güçlü ortaklıklar geliştirdiği kuruluşlar kadar sendikasyona ilk kez katılan bankalar da yer aldı. Anlaşma, BayernLB, BNP Paribas, CITI, Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg, HSBC Bank plc, ING, The Korea Development Bank, Raiffeisen Bank International AG, Societe Generale, Standard Chartered Bank, UniCredit Bank AG., Credit Suisse AG, Intesa Sanpaolo S.p.A., London Branch, WGZ BANK AG Westdeutsche Genossenschafts-Zentralbank, J.P. Morgan Limited, Banka Kombëtare Tregtare Sh.a.’ın katılımıyla sağlandı.

367 gün vadeli ve faiz oranı euribor / libor + yüzde 0,60 olarak gerçekleşen sendikasyon kredisi, avro ve ABD doları olmak üzere iki farklı dilimden oluşuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, geçen yıl son 10 yıl içinde gerçekleştirdikleri en yüksek tutarlı sendikasyon kredisine imza attıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu yıl kendi rekorumuzu aşarak sendikasyon kredimizi 274 milyon dolara yükseltmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzde 100’ün üzerindeki yenileme oranıyla dikkat çeken sendikasyon kredimiz, finans dünyasında TSKB’ye duyulan güveni bir kere daha teyit ediyor. Bu anlaşmada ilk kez çalışma fırsatı bulduğumuz bankalar ise uluslararası iş birliği ağımızı genişleterek gelecek dönem için bize büyük güç veriyor. Temin ettiğimiz sendikasyon kredisiyle, özel sektör firmalarının dış ticaret finansmanı anlaşmaları ve proje finansmanı kredilerinin yanı sıra kısa vadeli ihtiyaçları konusunda da çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Uluslararası finans kuruluşlarıyla kurduğumuz sağlam temelli ve uzun soluklu iş birliklerinden aldığımız güç ile kaynaklarımızı çeşitlendirerek artırma yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

TSKB, kaynak çeşitlendirme yönündeki stratejisi kapsamında 2015 yılında kurduğu GMTN (Global Medium Term Note) programı çerçevesinde geçen yıl uluslararası piyasalarda 350 milyon ABD dolarlık ikinci Eurobond ihracını gerçekleştirmişti. 2016 yılında ise sürdürülebilirlik misyonu ve kaynak çeşitlendirme hedefleri doğrultusunda önemli bir ilke imza atan TSKB, Türkiye’nin ve CEEMEA (Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika) bölgesinin ilk yeşil tahvilini ihraç etti.

TSKB’nin 300 milyon dolarlık, 5 yıl vadeli Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil (Green/Sustainable Bonds) ihracı uluslararası piyasalarda 315 kurumsal yatırımcıdan planlanan tutarın yaklaşık 13 katı talep alarak bir rekora imza attı.


Yorumlar