TSK ve Koalisyon'dan DAEŞ'e yeni saldırı

Halep'in kuzeyinde atış hazırlığı içinde olduğu belirlenen DAEŞ terör örgütü hedeflerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Fırtına obüsleriyle yapılan topçu atışları ve koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucu 27 terörist etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
TSK ve Koalisyon'dan DAEŞ'e yeni saldırı
Halep'in kuzeyinde atış hazırlığı içinde olduğu tespit edilen terör örgütü DAEŞ hedeflerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait Fırtına obüsleriyle yapılan topçu atışları ve koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucu, 27 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün, keşif gözetleme vasıtaları ile Suriye'nin Halep kenti kuzeyinde atış hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen DAEŞ terör örgütü hedefleri tespit edildi.
Söz konusu hedeflere, TSK'ya ait Fırtına obüsleri ve ÇNRA bataryalarıyla topçu atışı yapılırken, koalisyon güçleri tarafından da üç ayrı hava harekatı düzenlendi. Operasyon sonucunda, El Bil, Şeyh Rih, Faydiyuah, Güzel Mezra, Tel Hışn ve Baragitah bölgelerinde, toplam 27 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.
Operasyonda, DAEŞ'in 5 tahkimli savunma mevzisi ile 2 silah mevzisi de imha edildi.
Muhaliflerin devam eden operasyonları sonucunda da DAEŞ terör örgütü kontrolündeki Faydiyuah Şeyh Rih ve Tel Hışn bölgeleri muhalifler tarafından ele geçirildi.

Yorumlar