Trump'ın başkan yardımcısı adayının belli olduğu iddiası

- ABD medyasında yer alan haberlere göre Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı Trump'ın başkan yardımcısı adayının Indiana Valisi Pence olduğu iddia edildi - Pence, Trump'ın "Müslümanları ABD'ye almayalım" çağrısına "saldırgandır ve anayasal değil" yorumunu yapmıştı

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın başkan yardımcısı adayının belli olduğu iddiası

WASHINGTON (AA) - ABD medyasında yer alan haberlere göre Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump, başkan yardımcısı adayının Indiana Valisi Mike Pence olduğunu açıklayacak.

Trump'ın yarın New York'ta başkan yardımcısı adayını ilan edeceğini duyurmasının hemen ardından Amerikan medyasına düşen haberlerde, Indiana Valisi Pence'in yarın ismi açıklanacak kişi olduğu iddiaları yer aldı.

Trump'a yakın kaynaklara dayandırılan haberlerde Pence'in ofisinin, başkan yardımcılığı başvuruları için gerekli evrakları hazırladığı bilgisi de paylaşıldı. Ancak Trump'ın seçim kampanyasını yürüten ekibin yetkilileri, kamuoyuna açıklanana kadar her şeyin mümkün olduğu ve başkan yardımcısı adayının değişebileceği imasında bulundu.

Yarın yerel saatle 11.00'de başkan yardımcısı adayını açıklayacak Trump'ın listesinde kalan son üç ismin Indiana Valisi Mike Pence, New Jersey Valisi Chris Christie ve Temsilciler Meclisi Eski Başkanı Newt Gingrich olduğu belirtildi.

- "Saldırgan ve anayasal değil"

Yarın ismi açıklanması muhtemel başkan yardımcısı adayı Pence'in hangi konularda Trump ile anlaşıp hangi konularda anlaşamayacağı, şimdiden merak konusu olmuş durumda. Zira Trump'ın yaptığı "Müslümanları ABD'ye almayalım" çağrısı için Pence, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden 8 Aralık 2015 tarihinde, "Müslümanların ABD'ye girişini yasaklama çağrısı saldırgandır ve anayasal değildir" yorumunu yapmıştı.

Güçlü bir muhafazakar olarak bilinen ve 2013 yılından bu yana Indiana Valisi olarak görev yapan Pence, 2001-2013 yıllarında Temsilciler Meclisi'nde görev yaptı. Trump'ın güçlü bir muhafazakar ismi yanına alarak parti tabanının daha geniş kesimlerinin desteğini en yüksek oranda almaya çalıştığı değerlendirmesi yapılıyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin kesin başkan adayı 18-21 Temmuz tarihlerinde Cleveland kentinde yapılacak parti kurultayıyla belli olacak.

Yorumlar