Trump'dan İngiliz siyasilere mesaj

LONDRA (AA) - ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı iş adamı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturması halinde...

Google Haberlere Abone ol
Trump'dan İngiliz siyasilere mesaj

LONDRA (AA) - ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı iş adamı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturması halinde İngiltere Başbakanı David Cameron ile iyi ilişki içerisinde olamayabilecekleri uyarısında bulundu.

İngiltere Başbakanı Cameron, sık sık Müslümanları hedef aldığı seçim kampanyasında Trump'ın, Müslümanların ABD'ye seyahat etmelerinin yasaklanması önerisini, "aptalca, bölücü ve yanlış" olarak tanımlamıştı.

İngiliz ITV kanalındaki "Günaydın Britanya" programında Cameron'ın bu ifadelerini değerlendiren Trump, "Görünen o ki, (Cameron ile) çok iyi bir ilişkimiz olmayacak. Kim bilir? Kendisiyle iyi bir ilişkimiz olsun istiyorum ancak Cameron da soruna değinmeye isteksiz gibi görünüyor." diye konuştu

Trump ayrıca, aptal ve bölücü olmadığının altını çizdi.

- Londra'nın Müslüman Belediye Başkanına mesaj

Öte yandan, Müslümanların ABD'ye seyahat etmelerinin yasaklanması gerektiğini savunan ancak bu önerisinin Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han'ı kapsayıp kapsamadığı sorusuna "Her zaman istisnai durumlar olabilir." cevabını veren Trump, Sadık Han tarafından eleştirilmişti. Han, Trump'ın ifadelerine yönelik, "Donald Trump'ın İslam'a yönelik cahil bakış açısı, dünya genelindeki ana akım Müslümanları yabancılaştırma ve aşırıcıların ekmeğine yağ sürme riskiyle her iki ülkeyi daha az güvenli hale getirebilir." demişti.

Trump ise, Han'ın bu tepkisinin "çok edepsizce" olduğunu söyleyerek, "Kendisi umurumda değil. Bakalım nasıl işler yapacak. Bakalım iyi bir adam mıymıs? Çok gücendim. Beni tanımıyor. Hiç tanışmadı. Çok kaba açıklamalardı. Açık konuşmak gerekirse ona bu ifadelerini unutmayacağımı söyleyin." diye konuştu.

Yorumlar