Trump'tan tehdit gibi uyarı: Hükümetin sallantıda

ABD başkanı Trump, Alman Şansölye Merkel’in hükümet krizine sosyal medya üzerinden müdahalede bulundu. Şahsi hesabından Merkel'e seslenen Trump, sığınmacı krizini gündeme getirerek "Hükümetiniz sallantıda!" tehdidinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan tehdit gibi uyarı: Hükümetin sallantıda

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde uygulamaya çalıştığı mülteci politikasının çok sert olmasından dolayı eleştiriliyordu. Almanya’ya mülteci politikası üzerinden yüklenerek kendi ülkesindeki göçmen karşıtı politikasını Almanya örneği ile savunmaya çalıştı.

"Almanlar kendi liderlerine karşı cephe alıyor"

Başkan Trump, Twitter hesabında yayınladığı mesajda “Almanya'da halk hükümete karşı cephe almaya başlıyor. Bunun sebebi göçün zaten belirsiz olan Berlin koalisyonunda çatlaklar oluşturmasıdır. Kültürlerini güçlü ve şiddet dolu bir biçimde değiştiren milyonlarca insanın (Avrupa’ya gelmelerine) izin vererek Avrupa’nın dört bir yanında büyük bir hata yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Hükümetiniz sallantıda”

Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kurduğu koalisyonun mülteci politikası nedeniyle “sallantıda” olduğunu söyledi. Avrupa’nın kültürünü değiştiren bu hatanın mülteci krizinden kaynaklandığını söyledi.

Angela Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Parti ile İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in başında olduğu Bavyera Hristiyan Sosyal Parti, İkinci Dünya Savaşı’nın sonundan bugüne siyasi ittifak içinde bulunuyordu. Göçmen politikaları nedeniyle Seehofer tarafından başından beri eleştirilen Angela Merkel, siyasi krizin eşiğine geldi.

Mülteci politikası sebebiyle Hristiyan Sosyal Parti tarafından istifaya kadar zorlanan Merkel, çözüm için Avrupa Birliği Zirvesini bekliyor.

“Uyanık ol Amerika!”

Trump, Twitter hesabında paylaştığı bir diğer mesajda ise “Almanya’da suç oranı göçmenler kabul edildiğinden bu yana yüzde 10 üzeri arttı. Yetkililer bu suçları raporlamak istemiyor.Diğer ülkeler bile daha kötü. Uyanık ol Amerika!” dedi.

Yorumlar

adnan Merkel türkiyeyi ab ye almamanın cezasını çekiyor çekecek pişman olacak iş işten geçecek