Trump, eski başkan adayı Romney ile görüştü

- ABD Başkanlığına seçilen Trump, seçim kampanyası döneminde kendisine ağır eleştiriler yönelten Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 başkan adayı Romney ile bir araya geldi -Trump'ın "ezik" olarak nitelendirdiği Romney'e Dışişileri Bakanlığı teklif ettiği iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Trump, eski başkan adayı Romney ile görüştü

NEW YORK (AA) - ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, seçim kampanyası döneminde kendisine ağır eleştiriler yönelten Cumhuriyetçi Parti’nin 2012 başkan adayı Mitt Romney ile görüştü.

Trump ve Romney, Trump'ın New Jersey'deki golf klübünde bir araya geldi. Görüşmeye Trump'ın yardımcısı Mike Pence de katıldı.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Trump'ın Romney'e kabinesinde Dışişleri Bakanlığı görevi teklif ettiği belirtiliyor ancak görüşme ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Romney de görüşmenin ardından Trump'ın kendisine Dışişleri Bakanlığı teklif ettiği iddialarına ilişkin soruları cevapsız bıraktı.

ABD'nin çıkarlarını ilgilendiren birçok konuda kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Romney, ABD'nin yeni Başkanı Trump ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu ve yeni yönetimi dört gözle beklediğini belirtti.

Trump'ı sahtekarlık ve düzenbazlıkla suçlayan Romney, Cumhuriyetçilere Trump'a oy vermeme çağrısında bulunmuştu. Romney, seçimleri kazanmasının ardındansa Trump'ı arayarak kutlamıştı.

Trump ise 2012 yılındaki başkanlık seçimlerini Barack Obama'ya karşı kaybeden Romney'i "ezik" olarak nitelendirmişti. Romney'nin destek için kendisine yalvardığını, çok kötü bir seçim kampanyası yürüttüğünü ve "köpek gibi" kaybettiğini söylemişti.


Yorumlar