Trump, Birleşik Krallık'ı ziyaret edecek

- ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump, AB referandumundan bir gün sonra Birleşik Krallık'a gidecek

Google Haberlere Abone ol
Trump, Birleşik Krallık'ı ziyaret edecek

LONDRA (AA) - ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı iş adamı Donald Trump, Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumunu takip eden günde bu ülkeyi ziyaret edecek.

Trump, İskoçya'ya yapacağı ziyareti çerçevesinde, 200 milyon sterlin yatırım yaptığı golf tesisinin açılışını gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Trump, "Devasa 200 milyonluk yatırımın ardından dünyanın en büyük tesislerinden biri olan Turnberry'nin açılacak olması heyecan verici. Sahibi benim ve gurur duyuyorum. Bu büyük sitenin 24 Haziran'daki resmi açılışına katılmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Trump'la görüşmek için herhangi bir planının bulunmadığı belirtildi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Adaylar ülkeye (Birleşik Krallık) sıkça gelir. Bu temelde onlarla görüşmekten memnuniyet duyarız. Şimdilik (Cameron'ın Trump'la bir araya gelmesi) görüşme için karar verilmiş günler yok. Resmi temasta bulunulmadı." ifadeleri kullanıldı.

Seçim kampanyasında, Müslümanların ABD'ye seyahat etmelerinin yasaklanması önerisinde bulunan Trump, bu ifadelerinden ötürü İngiltere Başbakanı David Cameron başta olmak üzere, Birleşik Krallık'ta bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Cameron, Trump'ın önerisini, "aptalca, bölücü ve yanlış" olarak tanımlamış, ABDli iş adamının Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması talebiyle başlatılan imza kampanyasına da 500 binden fazla kişi destek vermişti.

Birleşik Krallık halkı 23 Haziran Perşembe günü, "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek.

Yorumlar