"Trump, başkan olacak niteliğe sahip değil"

- ABD'de başkanlık yarışını Demokratlar içinde önde götüren Clinton, muhtemel rakibi Cumhuriyetçi Trump'ın "başkan olacak niteliğe sahip olmadığını" iddia etti - Clinton, "Müslümanların ABD'ye girişine yasak getirmek" gibi bir yaklaşımın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ABD müttefiki ülke ile ikili ilişkilere zarar vereceğini dile getirdi

Google Haberlere Abone ol
"Trump, başkan olacak niteliğe sahip değil"

WASHINGTON (AA) - ABD'de başkanlık yarışını Demokratlarda önde götüren eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, muhtemel rakibi Cumhuriyetçi aday adayı iş adamı Donald Trump'ın son dönemdeki davranışlarını eleştirerek, "Trump, başkan olacak niteliğe sahip değil." dedi.

Clinton, Amerikan CNN televizyonuna verdiği özel röportajda, ABD'ye başkan olacak bir adayın dünya çapında takip edildiğini vurgulayarak, Trump'ın sözlerine ve açıklamalarına daha dikkat etmesi gerektiğine işaret etti.

"Eğer Müslümanlara yasak getireceğinizi söylüyorsanız, hem dünyadaki Müslümanlara hem de teröristlere mesaj gönderiyorsunuz." diyen Hillary Clinton, Donald Trump'ın bu söyleminin teröristler tarafından yeni militan kazanmak için kullanıldığına dikkati çekti.

Clinton, Müslümanların ABD'ye girişine yasak getirmek gibi bir yaklaşımın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ABD müttefiki ülke ile ikili ilişkilere de zarar vereceğine vurgu yaptı.

Trump'ın son bir haftalık performansını değerlendiren Hillary Clinton, emlak milyarderinin dış politikayla ilgili açıklamalarını hem "saldırgan" hem de "tehlikeli" olarak nitelendirdi ve bu tür söylemlerin artık Trump'ın "normali" haline geldiğini kaydetti.

Demokrat Parti'nin adayının kendisi olacağına fazlasıyla inandığını ifade eden Clinton, bunun için yeterince delege kazandığını ve adaylığının belli olmasının sadece zaman meselesi olduğunu iddia etti.

Demokrat rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders'a da gönderme yapan Hillary Clinton, Sanders'ın üzerine düşeni yaparak partiyi birleştirmek için başkanlık seçimleri öncesi kendisini desteklemesi gerektiğini de savundu.

Yorumlar