Trump askeri harcamaları artırma sözü verdi

- ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump, başkan olması durumunda askeri harcamaları ve asker sayısını artıracağını söyledi - Emekli 88 general ve amiral Trump'a desteğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Trump askeri harcamaları artırma sözü verdi

NEW YORK (AA) - ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan adayı işadamı Donald Trump, başkan olması halinde askeri harcamaları ve asker sayısını artıracağını söyledi.

Trump, Philadelphia'da yaptığı seçim konuşmasında savunma politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiğinde ilk iş olarak orduyu yeniden inşa etmek için yeni bir savunma bütçesi hazırlayacağını belirten Trump, savunma danışmanlarından uzun dönemli hedefleri takip etmek için ulusal güvenlik bütçesi oluşturmalarını isteyeceğini kaydetti.

Trump, asker sayısını da artıracağını bildirerek, "Ordumuzu yeniden inşaa edeceğiz." dedi.

NATO müttefiklerden güvenlik için daha fazla ödeme yapmalarını isteyeceğini dile getiren Trump, eski Başkan Bill Clinton ve Başkan Barack Obama dönemindeki askeri harcamaların yetersiz olduğunu savundu.

- "ABD füze saldırısı riski altındadır"

Trump, füze savunma sistemini geliştireceğini söyleyerek, "ABD füze saldırısı riski altındadır." diye konuştu.

Füze savunma sistemlerinin modernleştirileceğini belirten Trump, ordunun modernleştirilmesinde 50 eyaletin görev alacağını kaydetti.

ABD'ye yönelik siber saldırılara da değinen Trump, "(Demokrat Parti başkan adayı) Hillary Clinton bize siber saldırıda ne kadar zayıf olduğumuzu gösterdi." ifadesini kullandı.

Konuşmasında ABD'de gazi ve asker emeklilerinin durumunun çok iyi olmadığını dile getiren Trump, hiçbir zaman onların kötü olmasına izin vermeyeceğini kaydetti. Trump, "Bizi koruyanları koruyacağız." dedi.

- Irak'ın işgali ve Ortadoğu

Konuşmasında kendi partisinden eski Başkan George W. Bush'un, 2003'teki Irak'ı işgal kararını eleştiren Trump, Clinton'un Senato'da Irak'la ilgili oylamada işgalden yana oy kullandığını ileri sürdü. Trump "Clinton'ın mirası, Irak, Libya ve Suriye'de sadece kargaşa, acı ve ölüm üretti. Onun yıkıcı politikaları milyonlarca insanı yerlerinden etti. Ardından Batı'ya herhangi bir eleme planı olmadan sığınmacı davet etti." diye konuştu.

Ortadoğu politikasına da değinen Trump, "Trump yönetiminde, Ortadoğu'da eylemlerimiz gerçekçilikle uyumlu olacak." ifadesini kullandı.

Trump, konuşmasını, "Amerika’yı yeniden daha güvenli, daha güçlü ve daha büyük yapacağız." ifadesiyle tamamladı.

- 88 emekli general ve amiral desteğini açıkladı

Bu arada, ABD ordusundan emekli olan 88 general ve amiral, Trump'ı Başkanlık seçiminde desteklediklerini belirten bir mektup kaleme aldı.

Cumhuriyetçi Parti'nin 2008 başkan adayı eski donanma pilotu senatör John McCain'i 300, partinin 2012 başkan adayı Mitt Romney'i ise 300'ün üzerinde general ve amiral desteklemişti.




Yorumlar