TRAKYAKA'dan Trakya turizmine destek

- Trakya Kalkınma Ajansı, desteklediği projeler, yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda yaptığı tanıtım ve hazırladığı filmlerle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın turizm potansiyeline katkı sağlıyor - TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin: - "Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizde kurulduğumuz günden bugüne turizm altyapısının geliştirilmesi, turizme hizmet veren, gönül veren beşeri ve insani kalitemizin artırılması ve yine bölgemizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması noktasında öncülük ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TRAKYAKA'dan Trakya turizmine destek

TEKİRDAĞ (AA) - MESUT KARADUMAN - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), desteklediği projeler, yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda yaptığı tanıtım ve hazırladığı filmleri ile bölge turizminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mali ve sosyal alanda, beşeri sermayenin artması için 2010 yılından bu yana çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Turizmin geliştirilmesi noktasında birçok projeye destek verdiklerini belirten Şahin, "Trakya'da hem deniz hem dağ sporları alanında çok farklı aktivitelerimiz var. Kalkınma ajansı olarak biz turizmin bölgemizde gelişmesi için bir platform kurduk. Bütün bu çalışmalarımızı turizm master planı çerçevesinde turizm platformu ile beraber yapıyoruz." dedi.

Şahin, Trakya'da turizm potansiyelini arttırmak için stratejik olarak eylemler hazırladıklarını ve bunu uyguladıklarını dile getirdi. Sektörün büyümesinin altyapıya bağlı olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Müzeler, kent müzeleri ve bunlarla beraber sahillerde insanları ağırlayabileceğimiz çeşitli alanların oluşturulması lazım. Yine Kırklareli bölgesinde orman bölgelerinde dağ sporları yapılabilecek alanların oluşturulması noktasında altyapı hizmetlerini maddi ve manevi olarak destekliyoruz. Bölgenin tanıtılması noktasında hem yurt içinde hem yurt dışında fuarlara katılıyoruz. Orada Trakya'mızın tanıtımı noktasında faaliyetlerde bulunuyoruz. Özellikle Trakya'ya gelme potansiyeli olan ülkelere gidip tanıtım faaliyetleri yapıyoruz."

- "Rehberlik ve öncülük ediyoruz"

Şahin, Trakya'yı tanıtan profesyonel bir tanıtım filminin eksikliğini fark ederek, bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması için film hazırladıklarını dile getirdi.

TRAKYAKA olarak bölgenin gelen turisti en iyi şekilde ağırlayabilmesi noktasında otel, restoran gibi firmaların altyapı hizmetlerine de katkı sağladıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Trakya Bölgesi'ne çok sayıda yerel turist geliyor ama bizim istediğimiz burada gelip konaklayan para harcayan ve gittiği yerde burasını tavsiye eden turizm potansiyeli. Bu kapsamda yaptığımız 3-4 yıllık çalışma neticesinde Trakya özellikle bu konseptli turizm dediğimiz alanda yaklaşık yüzde 20 civarında artış gösterdi. Hedefimiz bunu 3-4 sene sonra yüzde 80 civarında arttırmak.Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizde kurulduğumuz günden bugüne turizm altyapısının geliştirilmesi, turizme hizmet veren, gönül veren beşeri ve insani kalitemizin artırılması ve yine bölgemizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması noktasında öncülük ediyoruz. Alışılmışın dışında farklı turizm konseptiyle bölgemize rehberlik ve öncülük ediyoruz."

Yorumlar