Trakya'da karne heyecanı

- Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki öğrenciler karne alarak, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi

Google Haberlere Abone ol
Trakya'da karne heyecanı

EDİRNE (AA) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrenciler karne alarak, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Edirne'de, 55 bin 764 öğrenci törenle karnelerini aldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir'in katıldığı, Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu'ndaki törende, mahalli kıyafetli minik öğrenciler Karadeniz müziği eşliğinde bir gösteri sundu.

Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Özdemir, karneleri dağıtarak, öğrencilere kitap hediye etti.

Özdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'deki öğrencilerin başarılı olduklarını söyledi.

Öğrencilerin yaz tatilinde yeni yıla hazırlanacağını aktaran Özdemir, "Velilerimizin bu konuda hassas olduklarını düşünüyorum. Edirne'de veliler eğitim konusunda çok bilinçliler. Velilerimizle iş birliğine devam edeceğiz. Buradaki başarı sadece çocuklarımızın değil, öğrencinin başarı ve başarısızlık durumunda velinin de katkısı vardır. Başarılı ya da başarısız olan aslında velidir, o yüzden velilerimiz kendi hatalarını ve eksikliklerini de göz önünde bulundurarak, gelecek yıllarda daha iyi, daha huzurlu bir toplum için nesil yetiştireceğimizi de kendilerine tavsiye ediyorum." dedi.

Karne dağıtım töreninde, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan da bulundu.


-Öğrencilere madalya, öğretmene plaket


Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu 4-B sınıfında karnelerini alan öğrencilere madalya, sınıf öğretmeni Sabriye Önen'e ise plaket verildi.

Sınıf annesi Münire Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, madalya ve plaket fikrinin kendisine ait söyledi. Çocuklara güzel bir anı kalması için karne töreninde madalya ve plaket dağıttıklarını anlatan Çakır, "Çocuklara hediyem oldu bu fikir. Çok iyi bir dönem geçirdik tüm velilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.


-Kırklareli'nde karne töreni


Kırklareli'nde 51 bin 640 öğrenci düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Tevfik Fikret İlkokulundaki tören, "Bir roman yazıyorum düşüm gerçeğim" projesi kapsamında, roman öğrencilerden oluşan müzik grubunun gösterisi ile başladı.

Vali Esengül Civelek, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ile Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, proje kapsamında düzenlenen ses yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Daha sonra Vali Civelek ve Milli Eğitim Müdürü Aşım, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Civelek, yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde sona erdiğini söyledi.

Kırklareli'nin eğitim-öğretimde başarılı olduğunu belirten Civelek, şehirdeki başarının artması için gayret gösterdiklerini ve öğrencilerin doya doya tatillerini yapacaklarını sözlerine ekledi.


-Tekirdağ'daki karne töreni


Tekirdağ'da, 698 eğitim kurumunda 165 bin 190 öğrenci törenle karne aldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda karne dağıttı.

Öğrencilere karnelerini veren Vali Ceylan, miniklere çeşitli hediyeler de dağıttı.



Yorumlar