Trakya Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

- Altı adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu alırken, mevcut rektör Prof. Dr. Yener Yörük 219 oyla ikinci oldu

Google Haberlere Abone ol
Trakya Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde 6 adayın yarıştığı rektörlük seçimi için öğretim üyeleri sandığa gitti.

Seçimin yapıldığı Balkan Kongre Merkezi'nde aday olan mevcut rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Günşen, Prof. Dr. Erol Ulusoy, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu salona birlikte geldi.

Kurallar gereği altı kişilik aday listesinin tamamlanması için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu da aday oldu.

Prof. Dr. Gülbin Ünsal başkanlığında divan oluşturuldu. Mazereti olan öğretim üyelerinden 57'si mazeret dilekçelerini divana sundu.

Divan Başkanı Prof. Dr. Ünsal, birçok öğretim üyesinin annesinin hasta olduğunu, misafirinin geleceğini, hamile olduğunu belirterek dilekçe sunduklarını bunlardan 13'ünün kabul gördüğünü ifade etti. Mazereti kabul olunan öğretim üyelerine oy vermede öncelik tanındı.

Daha sonra 13.30 itibariyle diğer öğretim üyeleri sırayla oylarını vermeye başladı. Oy verme işlemi 17.45'te sona erdi.

Sayım sonucuna göre 279 oyla Tabakoğlu en yüksek oyu aldı. Mevcut rektör Yörük 219, Günşen 82, Sarıoğlu 31, Ulusoy 11 ve Aydoğdu 4 oy aldı.

Kullanılan 704 oyun 21'i geçersiz sayıldı.

Öte yandan bazı zarflardan Ahmet Davutoğlu ve Aziz Sancar yazılı pusula çıktı.

Seçim sonucunda en çok oy alan 6 adayın ismi, Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek. Bu adaylar arasından YÖK tarafından belirlenecek 3 adayın ismi Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak ve üniversitenin yeni rektörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

Yorumlar