Trafik kazası sanığına 5 yıl hapis cezası

- Kayseri'de, bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı trafik kazasına karışan sanığa, olay sırasında 230 promil alkollü olduğu ve kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle mahkemece 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazası sanığına 5 yıl hapis cezası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, karıştığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olan sanık, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Ali Özel, kazada yaralanan Polat Mirza Kılıç ile kazada yaşamını yitiren Mehmet Ali Çakmak'ın yakınları katıldı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Ali Özel'in olay sırasında 230 promil alkollü olduğunu ve kırmızı ışık ihlali yaptığını belirterek, "Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu" gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, savcının mütalaası doğrultusunda 5 yıl 10 ay hapis cezası verdiği sanığın tutuklanmasına hükmetti.

Ali Özel, 3 Ekim 2015'te kullandığı otomobille Uğurevler 18. Cadde ile Sivas Caddesi kavşağında Polat Mirza Kılıç idaresindeki otomobile çarpmıştı. Kazada araçta bulunan Mehmet Ali Çakmak ölmüş, Kılıç yaralanmıştı.

Yorumlar