Trabzon'daki sağanak

- Başbakan Yardımcısı Canikli: "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna" - "2 vatandaşımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir kaybımız var, inşallah sağ salim bulunur. Mala gelen bir şekilde telafi ediliyor ama can kayıpları elbette daha çok yüreğimizi yakıyor" - "Zaten acil olarak ödenekler aktarıldı. İlk anda acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla onlar aktarıldı. Diğerleri de çok hızlı bir şekilde, inşallah tespitler yapıldıktan sonra en kısa zamanda vatandaşımızın mağduriyetini tamamen ortadan kaldıracağız"

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'daki sağanak

TRABZON (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna." dedi.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde dün yaşanan sel nedeniyle kente gelen Canikli, Beşikdüzü ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı, vatandaşlara "geçmiş olsun" diledi.

Canikli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, altyapı sisteminin kaldıramayacağı kadar yağış düştüğünü belirterek, "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna." ifadesini kullandı.

Maalesef bu tür afetlerin yaşandığına işaret eden Canikli, "Esasında Karadeniz'de, burası da dahil olmak üzere Beşikdüzü de, dere ıslahlarının önemli bir bölümü tamamlandı. Yani onlar yapılmamış olsaydı bu tür yağışlar çok daha büyük tahribatlara, can kayıplarına, Allah korusun, yol açardı. Bütün tedbirlere rağmen maalesef engellenemiyor. Azaltılıyor, çok daha büyük boyutlara ulaşması engelleniyor ama tamamen sıfırlanması maalesef sağlanamıyor." diye konuştu.

Canikli, Beşikdüzü'nde yaşanan can kaybına değinerek, şunları söyledi:

"2 vatandaşımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir kaybımız var, inşallah sağ salim bulunur. Mala gelen bir şekilde telafi ediliyor ama can kayıpları elbette daha çok yüreğimizi yakıyor. Bütün vatandaşlarımızın, zarar gören bütün esnafımızın zararları karşılanacak, ondan yana hiçbir kuşku söz konusu değil. Tamamı telafi edilecek ve önceki hale getirilecek. Bütün vatandaşlarımızın zararları telafi edilecek. Mal kayıplarının telafisi konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak. O noktada bir problem yok. Bizi üzen can kayıplarıdır. Zaten acil olarak ödenekler aktarıldı. İlk anda acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla onlar aktarıldı. Diğerleri de çok hızlı bir şekilde, inşallah tespitler yapıldıktan sonra en kısa zamanda vatandaşımızın mağduriyetini tamamen ortadan kaldıracağız."


Yorumlar