Trabzon'daki cinayet davasında karar

- Tartıştığı eski kayınpederini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kişi, müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'daki cinayet davasında karar

TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, geçen yıl tartıştığı eski kayınpederini bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen kişiye, müebbet hapis cezası verildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Güngör Değirmenci ile taraf avukatları katıldı.

Maktulün yakınlarının avukatı Ali Sürmen, Değirmenci'nin olaydan bir süre önce eşiyle boşandığını, eşinin başka bir kişiyle evlendiğini belirterek, "Sanık her ne kadar çocuğunun kendisine gösterilmemesi sebebiyle eski eşinin babası olan maktul Alaattin Kalkan (51) ile buluştuğunu söylese de Kalkan'ı planlayarak öldürmüştür. Değirmenci'nin suçu, çocuğunu göremediği için değil, eşinin başkasıyla evlenmesi sebebiyle gerçekleştirdiği açıktır." dedi.

Diyecekleri sorulan sanık Değirmenci, olayı planlayarak ve tasarlayarak işlediği iddiasının doğru olmadığını savundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Değirmenci'ye, Kalkan'ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası verdi. Heyet, Değirmenci'nin olaydan pişman olmaması ve haksız tahrik unsurları oluşmaması nedeniyle sanığın cezasında herhangi bir indirim de yapmadı.

- Olayın geçmişi

Güngör Değirmenci, Ortahisar ilçesinde geçen yıl, bir süre önce şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandığı eşinin babası Alaattin Kalkan'ın çalıştığı ayakkabıcı dükkanına gitmiş, çıkan tartışmada Kalkan'ı bıçakla yaralamıştı. Yaralı halde bir süre kendisini kovalayan Değirmenci'den kaçmaya çalışırken yere düşen Kalkan, ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan Değirmenci, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar