Trabzon'da "haberleşmenin gizliliğini ihlal"den yargılanan polislere beraat

- Kentte 3 yıl önce dönemin Arsin Kaymakamı Altun'un, emniyet ile yaptığı telefon konuşmalarını yasa dışı kaydettikleri ve başka kişilere dinlettikleri öne sürülen dönemin İlçe Emniyet Müdürü Cörüt'ün de aralarında bulunduğu 4 polis beraat etti

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da "haberleşmenin gizliliğini ihlal"den yargılanan polislere beraat

TRABZON (AA) - Trabzon'da 3 yıl önce dönemin Arsin Kaymakamı Salih Altun'un, emniyet ile yaptığı telefon konuşmalarını usulsüz olarak kaydettikleri ve başka kişilere dinlettikleri iddiasıyla yargılanan dönemin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Cörüt'ün de aralarında bulunduğu 4 polis beraat etti.

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Son savunmaları alınan sanıklardan Cörüt, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Ben iddia edildiği gibi haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etmiş değilim. 2006 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünce gönderilen yönerge doğrultusunda santral, bu konuşmayı otomatik kayıt altına almıştır. Biz de bu kaydın silinmesi ve santralin arızalanmasına karşı tedbir açısından dökümünü yaptık, arşive kaldırdık." şeklinde konuştu.

Diğer sanık polisler de kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek beraatlarını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, üzerlerine atılı suçu işlemedikleri gerekçesiyle sanıkların beraatına karar verdi.

İddianamede, 2013 yılında dönemin Arsin Kaymakamı Salih Altun'un, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı telefon konuşmalarının yasa dışı kaydedildiği ve başka kişilere de dinletildiği ileri sürülerek, sanıkların "haberleşmenin gizliliğini ihlal etme" suçundan cezalandırılması talep ediliyordu.

Yorumlar