Trabzon Dernekleri Federasyonu iftarı

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: - "Biz, hem doğuya hem de batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi gönlümüzde, kendi topraklarımızda, kendi tarihimizde ve kendi medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Trabzon Dernekleri Federasyonu iftarı

İSTANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Biz, hem doğuya hem de batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi gönlümüzde, kendi topraklarımızda, kendi tarihimizde ve kendi medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz." dedi.

Soylu, Trabzon Dernekleri Federasyonunca Sultangazi Meydanında düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Sultangazi'de Trabzonlu hemşehrileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ramazanın, birlik, beraberlik ve tefekkür gibi duyguların yoğun olarak hissedildiği, farklı görüşlerden insanlarla aynı sofraların paylaşıldığı bir ay olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanlara, güçlü bir ülke olarak el uzatabildiğini belirten Soylu, "Belki de bizi dünyanın başka ülkelerinden ayıran en önemli tablolardan biri budur. Biz buna sımsıkı bağlıyız, bundan ayrılmayacağız." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin geçmişte de şimdi de mazlum toplumlara kucak açtığını kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Bu Anadolu insanı her şeyi hak etmektedir. Bazen bizi aşağılamaya çalıştıkları zaman 'demokrasiyi hak etmiyor' derler bizim milletimiz için. Biz, işte bugün tarihi bir gündür, biz demokrasiyi sonuna kadar hak ediyoruz. Niçin biliyor musunuz? Çünkü attığımız her adım, her kazanım demokrasiyle ve millet iradesiyle birlikte oldu."

Süleyman Soylu, "Biz, doğu ile batı arasındaki en güvenli ülkeyiz. Biz, hem doğuya hem de batıya kendi anlam ve mana boşluğunu ifade edebilecek en önemli ülkeyiz. Çünkü biz insanlığımızı ve vicdanımızı kendi gönlümüzde, kendi topraklarımızda, kendi tarihimizde ve kendi medeniyetimizde yaşayan en önemli ülkeyiz." şeklinde konuştu.

Trabzon gibi bir şehrin evladı olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Soylu, Trabzonspor Kulübünün emin ellerde olduğunu ve kulüp için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Trabzon şehrine emek veren herkese minnettar olduğunu ifade eden Soylu, "Bilmelisiniz ki, emrinize amadeyiz. Bulunduğumuz her yerde sorumluluğumuz en iyi hizmeti ortaya koyabilmek, en iyisini gerçekleştirebilmektir." dedi.

Trabzonspor Kulübünün forma ve kombine satışlarına katkı için gayret göstereceğini dile getiren Soylu, bordo-mavili takımın gelecek sezonda maçlarını oynayacağı Akyazı Stadı'nın yapımında en önemli katkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu anımsattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya, konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

İftara, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Trabzonspur Kulübü Başkanı Muharrem Usta da katıldı.


Yorumlar