Toyota’ya J.D. Power’dan iki ödül

İSTANBUL (AA) - Toyota, J.D. Power’ın araştırmasında Müşteri Servis Endeksinde birinci sırada yer aldı. Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket...

Google Haberlere Abone ol
Toyota’ya J.D. Power’dan iki ödül

İSTANBUL (AA) - Toyota, J.D. Power’ın araştırmasında Müşteri Servis Endeksinde birinci sırada yer aldı.

Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, global araştırma şirketi J.D. Power’ın Almanya’da yaptığı araştırmada 30 markayı geride bırakarak, Müşteri Servis Endeksinde birinci sırada yer alma başarısını gösterdi.

Toyota Auris de ödül alarak Toyota’ya bir başka başarıyı daha getirdi.

Toyota Auris, Araç Güvenilirliği Araştırmasında 15 bini aşan kullanıcının değerlendirmesi sonucunda C segmentinde 84 puan elde ederek rakiplerini geride bıraktı. Sahip oldukları araçları 2 yıl boyunca kullanan müşterilerin katıldığı araştırmada, kalite, güvenilirlik, aracın çekiciliği ve kullanım maliyetleri değerlendirildi.

Müşteri Servis Endeksinde, yetkili satıcı ve servislerin kalitesi de değerlendirmeye alındı. Müşterinin araca sahip olmasından, servise götürmesine kadar geçen tüm süreçlerin değerlendirildiği araştırmada servis ve satın alma, markaya olan bakış ile bağlılık konusu da irdelendi.

Toyota kullanıcılarının yüksek memnuniyet duyduğu sonuçlara göre; yeni otomobil alanların, önceki servis deneyimleri de sonuçlara etki eden faktörlerin başında geldi.

Yorumlar