Toplu iş sözleşmesi imza töreni

- Kültür ve Turizm Bakanlığındaki 2 bin 850 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı - Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: - "Çalışanlarımızın birçoğu yaptığı iş dolayısıyla naif, hassas ve bizim 'sanat' diye tanımladığımız, bir estetiğin, bir duygunun, düşüncenin, kavrayışın stilize edilme biçimini hayata yansıtan insanlar. Bu çerçeveden bakıldığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışma hayatına ilişkin kültürü ortaya koyacaksa eğer, bunun niteliği ve kalitesi de ayrıca önem arz ediyor" - "Kültür ve Turizm Bakanlığı, aynı zamanda çalışma kültürünü de bir model olarak toplumun önüne koyma sorumluluğu olan bir bakanlıktır"

Google Haberlere Abone ol
Toplu iş sözleşmesi imza töreni

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığındaki 2 bin 850 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesine imza atıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda, Kamu-İş ile Öz Büro-İş arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza töreni düzenlendi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Bakan Ünal, törende yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesi meselesine sadece matematik olarak bakmamak gerektiği söyledi.

Çalışma hayatında çalışana ödev yükleyen, sorumluluklarını yerine getirmediğinde de cezalandıran "personelci" anlayışın iyileştirilerek yerini "insan kaynakçı" anlayışa bıraktığını ancak bunun da doğru olmadığını belirten Ünal, insanın hikayesi, duygusu, maneviyatı olduğunu anlattı.

İyi bir toplu sözleşmenin gerçekleştirilebilir ve sürdürebilir olması, iş yeri barışını gözetmesi ve denge kurması gerektiğine işaret eden Ünal, şöyle konuştu:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, aynı zamanda çalışma kültürünü de bir model olarak toplumun önüne koyma sorumluluğu olan bir bakanlıktır. Yani Kültür ve Turizm Bakanlığı diğer bakanlıklardan daha ziyade bu konuda hassasiyet göstermesi gereken bir bakanlık. Bizim çalışanlarımızın birçoğu, yaptığı iş dolayısıyla naif, hassas ve bizim 'sanat' diye tanımladığımız, bir estetiğin, bir duygunun, düşüncenin, kavrayışın stilize edilme biçimini hayata yansıtan insanlar. Onlarla kurduğunuz ilişkinin de kıymeti son derece önemli. Bu çerçeveden bakıldığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışma hayatına ilişkin kültürü ortaya koyacaksa eğer, bunun niteliği ve kalitesi de ayrıca önem arz ediyor. Taraflara çok teşekkür ediyorum, sendika temsilcilerimize, bakanımıza, bürokratlarımıza... İnşallah önümüzdeki 3 yıldan sonra daha güzel bir toplu sözleşmeyle, yolumuza devam ederiz."

- Toplu iş sözleşmesi 3 yılı kapsıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu da toplu iş sözleşmesinin hem çalışanlara hem de Kültür ve Turizm Bakanlığına hayırlı olmasını diledi.

Toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2016 ila 31 Aralık 2018 dönemi kapsadığını ifade eden Soylu, çalışanlara, iyileştirme ve sosyal yardımların yanı sıra bu yılın ilk ve ikinci altı aylık dönemlerinde yüzde 3'er zam yapılacağını bildirdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da toplu iş sözleşmesinin imza aşamasına gelmesinin hem konfederasyonları hem de Öz Büro-İş Sendikası için önemli olduğunu belirterek, sözleşmenin, çalışanların beklentilerini karşıladığını söyledi.

Toplu iş sözleşmesinin kapsadığı çalışanların bir kısmının sanatçı ve fikir işçisi olduğunu kaydeden Arslan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, Öz Büro-İş Genel Başkanı Baki Gülbaba, bakanlık bürokratları ve sendika yöneticilerinin de hazır bulunduğu tören, tarafların 2 bin 850 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesini imzalaması ile sona erdi.

Yorumlar