Topbaş dünya gençleriyle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: "Bizim idealimiz Türkiye’yi hak ettiği yere taşımak ve aynı zamanda dünyadaki geri kalmışlığı ve zulmü ortadan kaldıracak bir takım söylem ve eylemlerle destek vermek"

Google Haberlere Abone ol
Topbaş dünya gençleriyle buluştu
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ideallerinin, Türkiye’yi hak ettiği yere taşımak ve aynı zamanda dünyadaki geri kalmışlığı ve zulmü ortadan kaldıracak bir takım söylem ve eylemlerle destek vermek olduğunu bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Topbaş'ın 50 ülkenin gençlik temsilcileriyle bir araya geldiği belirtildi.

Gençlere seslenen Topbaş, geleceğin gençler için çok farklı şekillenmekte olduğunu, gençlerin gelecekte insanlık ve insani değerler için önemli ve güzel çalışmalar yapacağına inandığını kaydetti.

Dünyanın küçüldüğünü vurgulayan Topbaş, "Giderek de küçülüyor. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir olay anında tüm dünyada hissediliyor, takip edilebiliyor. Dünyadaki tüm insanların kaderi birbirine bağlı. Bunun için tüm dünya insanlığı, gezegenin geleceği için çalışmalı." ifadelerini kullandı.
Topbaş, Türkiye'de 15 Temmuz’da bir darbe girişimi olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Şükürler olsun ki milletimizin üstün gayreti ve direnmesiyle bu hareket başarısız oldu ve yargı süreci devam ediyor. Bu hareketin yurt dışından da destek gördüğü aşikar. Maalesef kapitalizmin getirdiği sömürü anlayışı, özellikle Afrika başta olmak üzere günümüzde de devam ediyor. Ülkeleri kendi egemenliği altına alıp istedikleri gibi yönetmek isteyenler var. Güçlü toplumlar, kendi idealleri için yaşayan milletler sıkıntıların üstesinden gelebiliyor. Hangi konumda olursanız olunuz başarının temelinde zaman, insan ve para yönetimi yatıyor. 21. yüzyılda tüm insanlar birbirleriyle çalışmak zorunda. Bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak zorunda. Yanlışlıklar ve haksızlıklar karşısında ortak tavır almak zorunda. Dünya barışı ve huzuru ancak bu şekilde mümkündür.’"

Sayın Cumhurbaşkanımızla 43 yıldır beraber çalışıyorum, birlikte siyaset yapıyorum ve bizim idealimiz Türkiye’yi hak ettiği yere taşımak ve aynı zamanda dünyadaki geri kalmışlığı ve zulmü ortadan kaldıracak bir takım söylem ve eylemlerle destek vermek. Bu düzen böyle devam ettikçe dünyada huzur ve barış tesis edilemez. Bunun için tüm ulusların ve insanlığın ortak çaba içerisinde olması gerekiyor. Bir darbe girişimi çok kısa sürede atlatıldı ve normale dönülüyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir darbe ve ihtilal hareketine karşı halk böyle bir tepki veremez, karşı koyamaz."

Yorumlar