Tohum Otizm Vakfı'ndan yeni proje

- Vakıf, özel gereksinimli çocukların okul öncesi kurumlarda akranlarıyla eğitim almaları ve kaynaştırmadan en iyi şekilde yararlanmaları amacıyla "Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma" isimli yeni bir proje başlattı

Google Haberlere Abone ol
Tohum Otizm Vakfı'ndan yeni proje

İSTANBUL (AA) - Tohum Otizm Vakfı, özel gereksinimli çocukların okul öncesi kurumlarda akranlarıyla eğitim almaları ve kaynaştırmadan en iyi şekilde yararlanmaları amacıyla Sabancı Vakfı desteği, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve İstanbul İl Milli Eğitimi Müdürlüğü ortaklığıyla "Eğitime İlk Adım: Okul Öncesinde Kaynaştırma" isimli yeni bir proje başlattı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında desteklenecek proje kapsamında, okul öncesi kaynaştırma ve etkili kaynaştırma uygulamaları konusunda 20 eğitici yetiştirilecek.

Yetiştirilen eğiticiler, belirlenen 20 okul öncesi kurumda çalışan 100 okul öncesi öğretmenini kaynaştırma uygulamaları konusunda bilgilendirecek. Eğiticiler, okul öncesi kurumlarda öğretmenlerle çalışacak, ayrıca kaynaştırmanın niteliğini artırmayı hedefleyen kapsamlı bir çalışma yürütecek. Son olarak uygulama sonuçları değerlendirilecek ve elde edilen bulgular temel alınarak bu model yaygınlaştırılabilecek.

Projenin en önemli sonucu, "okul öncesi kurumlara devam eden ancak gelişimsel gereksinimleri beklendiği ölçüde karşılanamayan özel gereksinimli çocukların, bu kurumlardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak" olacak.


Yorumlar