Tofaş, Minicargo Projesinin 1 milyonuncu aracını üretti

İSTANBUL (AA) - Tofaş, 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo Projesinin 1 milyonuncu aracını üretim bandından indirdi. Tofaş tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Tofaş, Minicargo Projesinin 1 milyonuncu aracını üretti

İSTANBUL (AA) - Tofaş, 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo Projesinin 1 milyonuncu aracını üretim bandından indirdi.

Tofaş tarafından yapılan açıklamaya göre, üretim tarihinde 45. yılını kutlayan şirketin Minicargo Projesi kapsamında üretilen 1 milyonuncu modeli yenilenen Fiat Fiorino oldu.

Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden ve hafif ticari araç segmentinde yeni bir sayfa açan Fiorino, Tofaş'ın Türkiye pazarında ve Avrupa ülkelerine ihracatında önemli bir rol oynuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, şirketin Bursa'daki fabrikasında 3 farklı marka için üretimi gerçekleştirilen Minicargo Projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino'nun önemine işaret etti.

Minicargo Projesinde, çoklu marka geliştirilmesi ve üretimiyle Türkiye otomotiv sanayisinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Eroldu, şunları kaydetti:

"Bu proje, Tofaş'ın küresel bir otomotiv firması kimliğini kazanmasındaki dönüm noktalarından birini temsil etmektedir. Tofaş'ın 5 milyon adete adım adım yaklaşan üretim kronolojisinde fabrikamızda bantlarımızdan indirdiğimiz hem 3 milyonuncu hem 4 milyonuncu araç unvanına sahip Fiat Fiorino, şimdi de Minicargo Projesinin milyonu bulan başarısını simgeliyor. Fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamı Tofaş'a ait olan Fiorino, günümüze kadar olan süreçte '2009 Yılı Ticari Aracı' dahil olmak üzere birçok uluslararası ödüle layık görüldü. Aynı zamanda yeni bir ticari araç segmentinin doğuşuna da başarıyla vesile oldu."

Eroldu, proje kapsamında 8 yılı aşkın süre zarfında ürettikleri 1 milyon aracın büyük bir bölümünün dünyanın birçok ülkesine ihraç edildiği bilgisini vererek, bunun 200 bininin Türkiye pazarında Fiat Fiorino olarak müşterileriyle buluştuğunu aktardı.












Yorumlar