Tobruk merkezli TM Başkanı Kuveydir, BAE'de

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı Mansur bin Zayid Al Nahyan'ın, Libya'nın Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile...

Google Haberlere Abone ol
Tobruk merkezli TM Başkanı Kuveydir, BAE'de

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı Mansur bin Zayid Al Nahyan'ın, Libya'nın Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih Kuveydir ile bir araya geldiği bildirildi.

BAE Haber Ajansı WAM'a göre, başkent Abu Dabi'de gerçekleştirilen görüşmede Al Nahyan ve Kuveydir, Libya'da yaşanan son gelişmeleri, güvenlik ve istikrarın sağlanması için yapılanları ve ikili ilişkileri ele aldı.

Bu görüşmenin öncesinde BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver bin Muhammed Karkaş da Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler ile bir araya gelmiş, görüşmede Libya'daki son gelişmeler ele alınmıştı. Karkaş, ülkesinin, Libya Siyasi Anlaşması'nın uygulanması ve krize çözüm bulunması için uluslararası alanda sarf edilen çabaları desteklediğini vurguladı.

Ülkedeki çatışmaları sona erdirmek için BM öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet, 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı.

Yorumlar