Tiyatroda sezonun "enleri" belli oldu

- Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen "Neşe Dert Aşk", "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", "Hayvan Çiftliği", "Yeraltından Notlar", "Shakespeare Zorda" ve "Sabır Taşı", yüzde 100 dolulukla izlendi - Minik tiyatroseverler ise en çok "Horoz Adam ve Korsan"a ilgi gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Tiyatroda sezonun "enleri" belli oldu

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen "Neşe Dert Aşk", "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", "Hayvan Çiftliği", "Yeraltından Notlar", "Shakespeare Zorda", "Sabır Taşı" ile "Horoz Adam ve Korsan" yüzde 100 dolulukla izlenerek, sezonun en fazla ilgi gören oyunları oldu.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu sezon 38 oyunla seyirciyle buluştu. Bu kapsamda bin 722 temsilde 493 bin 714 izleyiciyle, ortalama yüzde 88 doluluğa ulaşıldı.

"Neşe Dert Aşk", "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", "Hayvan Çiftliği", "Yeraltından Notlar", "Shakespeare Zorda" ve "Sabır Taşı" ile minik tiyatroseverler için sahnelenen "Horoz Adam ve Korsan" ise yüzde 100 dolulukla, sezonun en fazla izlenen oyunları oldu.

"Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş'ın hayatı ve türkülerinden yola çıkılarak hazırlanan "Neşe Dert Aşk", 100 temsilde 44 bin 192 kişinin karşısına çıktı.

Yaşlanmış, gözden düşmüş, tiyatroda yatıp kalkan aktör Svetlovidov ile tiyatroda getir götür işleri yapan Nikita arasında geçenlerin anlatıldığı, Anton Çehov'un yazdığı "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" ise 59 kez sahnelendi. Oyunu 3 bin 261 kişi izledi.

Bir çiftlikteki hayvanların kendilerini sömüren insanların yönetimini devirerek eşitlikçi düzen oluşturmaları ancak iktidar düşkünü önderleri domuzların, daha baskıcı ve acımasız bir diktatörlük kurmalarını anlatan, George Orwell'in aynı adlı romanından uyarlanan "Hayvan Çiftliği"ni 33 temsilde 14 bin 106 kişi seyretti.

Chris Alexander ve Hille Darjes'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği, İlham Yazar'ın yönettiği ve bu sezon 36 kez sahnelenen "Shakespeare Zorda" ise 12 bin 996 seyirciye ulaştı.

Mi̇haylovi̇ç Dostoyevski̇'nin ölümsüz eserinden uyarlanan "Yeraltından Notlar"ı 20 temsilde 4 bin 224, Necip Fazıl Kısakürek'in "Sabır Taşı" eserini de 2 temsilde 216 kişi izledi.

- Miniklerin gözdesi "Horoz Adam ve Korsan"

Sevim Ak'ın yazdığı "Horoz Adam ve Korsan", 23 oyunda 7 bin 322 minik izleyicinin beğenisine sunuldu.

Diğer çocuk oyunlarından "Ben ve Sen" 39 temsilde 14 bin 757, "Fırtına" 25 temsilde 11 bin 511, "Canım Ailem" ise 14 temsilde 5 bin 954 seyirci sayısını yakaladı.

Bu sezonun ilgi gören diğer oyunları ise şunlar oldu:

"Son Kuşlar, Grönholm Metodu, Bizim Yu‏nus, Teneke, Umut, Bernarda Alba'nın Evi, Macbeth, Hüzzam, Nihayet Bitti, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Euridice'nin Elleri, Yeşilçam, Müfettişler, Satıcının Ölümü, Kontrabas, Kocasını Pişiren Kadın, Vanya Dayı, Kurnaz Aşıklar, Son Tango, Kuaförde Bir Gün, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Çamaşırhane, Annemin Son Çılgınlıkları, Nehir, İyiyim, Bir İnce Sizi Nisan 1915, Ramiz ile Jülide."

Yorumlar