Tiran Büyükelçisi Bayraktar'dan FETÖ açıklaması

- Büyükelçi Bayraktar: - "Dost ve kardeş Arnavutluk'un bir an önce gerekli tedbirleri alacağına inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine, güvenliğine kasteden FETÖ'yle mücadelede işbirliği ikili ilişkilerimizin önemli bir unsurudur"

Google Haberlere Abone ol
Tiran Büyükelçisi Bayraktar'dan FETÖ açıklaması

TİRAN (AA) - Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı Arnavutluk'un bir an önce gerekli tedbirleri alacağına inandığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine, güvenliğine kasteden FETÖ'yle mücadelede işbirliği ikili ilişkilerimizin önemli bir unsurudur." dedi.

Büyükelçi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı yaptığı kanlı darbe teşebbüsünde, darbecilerin kendi halkına tank, helikopter ve uçakla saldırdığına ve kendi halkını katlettiğine dikkati çekerek, bu süreçte milli iradeyi temsil eden Meclis'in ve birçok kamu binasının bombalandığını hatırlattı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle milli iradeyi ve anayasal düzeni yok ederek kendi sapık örgütlenmesini ülkede hakim kılmayı hedeflediğini vurgulayan Bayraktar, Türk halkının meydanlara akın ederek bu saldırıya tepki gösterdiğini kaydetti.

Bayraktar, FETÖ'nün Arnavutluk dahil birçok ülkede uzantılarının olduğuna işaret ederek, "Bu örgütün tüm uzantılarıyla çökertilmesi devletimizin önceliğidir, keza halkımızın da beklentisi bu yöndedir." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün Arnavutluk'taki uzantıları hakkındaki tavırlarının net olduğunu dile getiren Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu konuda, mükemmel ilişkilere sahip olduğumuz, bizi stratejik ortak ilan eden, çok sayıda yatırımcımızın bulunduğu, dost ve kardeş Arnavutluk'un bir an önce gerekli tedbirleri alacağına inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine, güvenliğine kasteden FETÖ'yle mücadelede işbirliği ikili ilişkilerimizin önemli bir unsurudur."

Yorumlar