Tır şoförlerinin ramazan mesaisi

- Ramazanda yoğun mesailerine devam eden tır şoförleri, ailelerinden kilometrelerce uzakta iftar yaptı

Google Haberlere Abone ol
Tır şoförlerinin ramazan mesaisi

EDİRNE (AA) - Ramazanda da zorlu mesailerine devam eden tır şoförleri, ailelerinden kilometrelerce uzakta orucunu açtı.

Yüklerini ulaştırmak için kimi zaman ülke, kimi zaman da kıta geçmek zorunda kalan çok sayıda tır şoförü, ramazanı da ailelerinden kilometrelerce uzakta geçiriyor.

Ramazanın ilk gününde oruç tutan pek çok tır şoförü, yoldan aldıkları ya da yanlarında getirdikleri yiyeceklerle iftar yapıp, demledikleri çayla yemek sonrası keyif yaptı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçiş yapmak için bekleyen tır şoförlerinden Hüseyin Yıldız, bu yıl ramazan ayının ilk iftarını görevdeyken yaptığını söyledi. Yıllardır aynı şekilde oruç açtığını hatırlatan Yıldız, "Bizde çoluğumuz çocuğumuzla orucumuzu açmak isterdik ama kurban olduğum Allah'ım bize de böyle bir yol çizmiş. 25 senedir alıştık bu şekilde yaşamaya, rızkımızı kazanıyoruz. Orucumu ailemle açmak isterdim. Evde orucumu açsaydım işten geldikten sonra üzerimizi değiştirir, duşumuzu alır iftar saatinin gelmesini beklerdik. Hanım mutfakta yemek hazırlarken biz çocuklarla iftar topunun patlamasını beklerdik." dedi.

Başta şehit aileleri olmak üzere tüm İslam alemine hayırlı ramazanlar dileyen Yıldız, "Yüce Rabbim bu ülkeyi bölmek isteyenlere, mübarek günlerde fırsat vermesin. Onları perişan etsin. Şehit haberi duymak istemiyoruz artık. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Tır şoförü İdris Elver ise 15 yıldır meslektaşlarıyla orucunu açtığını belirtti. İşini severek yaptığını anlatan Elver, "Sevilmeden yapılan işin bereketi olmaz. Ailemizle, çocuğumuzla iftar açmayı isterdik. Daha güzel olurdu ama bazen çocuklarımızın geleceği için fedakarlıklar yapmamız gerekiyor. Biz de ailenin reisi olarak bu fedakarlığı yapıyoruz. Ramazan ayının Türkiye ile birlikte tüm İslam alemine huzur getirmesini diliyorum. Savaşlar dursun, şehitlerimiz gelmesin." şeklinde konuştu.

Yorumlar