TİKA'dan Moğolistan'daki okula yardım

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'daki işitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulun tadilat ve donanımını...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Moğolistan'daki okula yardım

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'daki işitme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulun tadilat ve donanımını sağladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA, engelli çocukların sosyal hayata uyum sağlamalarına ve kişisel ve bedensel gelişimlerine katkı vermek amacıyla İşitme Engelliler Okulu'nun sanat ve gösteri salonunun yeniden düzenlenmesini yaparak, ihtiyaç duyulan müzik enstrümanlarını temin etti.

Okulun sanat ve gösteri salonunun hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türk-Moğol halkının ortak kültürlerden geldiğini, aynı coğrafyayı paylaştığını belirterek, eğitim ve sosyal programların Türkiye'nin desteyle bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Başkent Ulanbator'da faaliyet gösteren ve 1964’te kurulan okul, ülkenin farklı bölgelerinden gelen işitme engelli çocukların yatılı eğitim gördüğü tek eğitim kurumu sıfatını taşıyor.

Yorumlar