TİKA'dan Moğolistan'da anne ve bebek ölümlerinin azaltılmasına destek

ANKARA (AA) - Moğolistan'da anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Uluslararası Doktorlar Birliği iş birliğinde eğitim programı düzenlendi. TİKA'dan yapılan...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Moğolistan'da anne ve bebek ölümlerinin azaltılmasına destek

ANKARA (AA) - Moğolistan'da anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Uluslararası Doktorlar Birliği iş birliğinde eğitim programı düzenlendi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Moğolistan nüfusunun yaklaşık yarısının yaşadığı Ulanbator'da bulunan Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi, Örgöö Doğum Hastanesi, Hüree Doğum Hastanesi ve Amgalan Doğum Hastanesi sağlık personelinin yanı sıra diğer vilayetlerden gelen uzman doktor ve hemşirelere yönelik eğitim programı düzenlendi.

"Bebek yoğun bakımı, bulaşıcı hastalıklar ile anne ve çocuk ölümü" konulu programda katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgiler de verildi. Bir hafta süren ve 46 kişilik uzman doktor ve hemşire grubunun katıldığı eğitim programının sonunda değerlendirme sınavı yapıldı.

Sınavda başarılı bulunan kursiyerlere sertifika verildi.

Yorumlar