TİKA'dan Moğol sporculara destek

ULAN BATOR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın Bayan Ölgiy ilinde bir spor merkezinin donanımını gerçekleştirdi....

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Moğol sporculara destek

ULAN BATOR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın Bayan Ölgiy ilinde bir spor merkezinin donanımını gerçekleştirdi.

Bayan Ölgiy Güreşçileri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Sporcuları Yetiştirme Merkezinin tadilat ve donanım sonrasındaki açılışına TİKA yetkilileri, Moğol yönetici, milletvekilleri, iş adamları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

TİKA Ulan Bator Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, TİKA'nın Moğolistan'da 1994'ten beri faaliyet gösterdiğini belirtti. Çiftçi, sağlık, eğitim, tarım, turizm, ulaştırma alt yapısı gibi birçok alandaki projelerini devam ettirceklerini söyledi.

Bu projeyi gerçekleştirmedeki temel amaçlarının genç sporculara idman yapabilecekleri bir ortam sağlamak ve profesyonel sporcu yetiştirmeye katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Çiftçi, burada yetişecek genç sporcuların uluslararası yarışmalarda başarılı olacağına inandığını ifade etti.

TİKA'nınTürk-Moğol halkları arasında gönül köprüsü olduğuna değinen Çiftçi, genç sporcu ve dernek yetkililerine başarılar diledi.

Bayan Ölgiy Güreşçileri Derneği Başkanı Aydos Habiden, maddi sıkıntılardan dolayı yapamadıkları merkezin donanımına katkı sağlayan TİKA'ya teşekkür etti.

Yorumlar