TİKA'dan Karadağ'a sağlık ekipmanı desteği

- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, başkent Podgorica'daki sağlık ocağına ekipman desteğinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Karadağ'a sağlık ekipmanı desteği

PODGORİCA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki sağlık ocağına ekipman desteği sağladı.

Tuzi beldesindeki sağlık ocağına ekipman teslimi dolayısıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA Podgorica Koordinatörü Mustafa Yazıcı ile diğer ilgililer katıldı.

Büyükelçi Galip, yaptığı konuşmada, sağlık ocağının jinekoloji birimi için ultrason cihazı verildiğini söyledi.

Türkiye'nin her alanda Karadağ'a yardıma hazır olduğunu ifade eden Galip, "Eğitim, tarım, sağlık ve daha birçok alanda ortak projeler yürütüyoruz. Ekipman yardımının hem Tuzi hem de Podgorica halkına faydalı olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Mustafa Yazıcı da geçen yıl bir okuluna toplantı salonu yaptıkları Tuzi'ye, bu sene de sağlık alanında destek olduklarını belirtti.

Sağlık Ocağı Müdürü Nebojsa Kavaric ise yeni ultrason cihazı sayesinde hastaların tedavisinin daha hızlı yapılabileceğini vurgulayarak, "Bu cihazlar, hastaların daha iyi hizmet almasını sağlıyor. Tuzi'deki sağlık ocağında her gün 200'den fazla hasta muayene ediliyor." dedi.

Yorumlar