TİKA'dan Hırvatistan ve Bangladeş'e tıbbi destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan ve Bangladeş'teki sağlık merkezlerine tıbbi destekte bulundu. TİKA'dan...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Hırvatistan ve Bangladeş'e tıbbi destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan ve Bangladeş'teki sağlık merkezlerine tıbbi destekte bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki her gün yüzde 70'ini çocukların oluşturduğu bin 400 kişiye hizmet veren "SUVAG Polikliniği"ne göz bebeği hareketlerini izleme ve analiz cihazı desteği sağlandı.

Cihaz, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi (BADA) Başkanı Dr. Mahmut Çevik, SUVAG Müdürü Dr. Adinda Dulcic, Zagreb Belediyesi İl Sağlık Müdürü Gzim Redzepi, Hırvatistan Bölgesel Kalkınma Ajansı (ARR) Başkan Danışmanı Ines Kos'un yanı sıra hastane çalışanları, Büyükelçilik temsilcileri ve TİKA mensuplarının katıldığı törenle yetkililere teslim edildi.

SUVAG çalışanları, göz bebegi hareketlerini izleme ve analiz cihazının sadece Hırvatistan'da değil çevre ülkelerde de bulunmadığına ve konuşma-işitme bozukluklarının tedavisini kolaylaştıracağına işaret ederek bu ihtiyacın giderilmesinde katkısı olan Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkür etti.

Törende konuşan TİKA BADA Daire Başkanı Dr. Çevik, Başkanlığın tüm dünyada sağlık sektöründe önemli projelere imza attığını belirterek dünya sağlık literatüründe önemli bir metodun kaşifi olan Petar Guberina'nın kurduğu polikliniğe destek vermekten ve özellikle çocukların yararlanacağı bu projenin parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çevik, TİKA'nın engellilere yönelik çalışmalara öncelik verdiğini, geliştirdiği projelerle bu grupların yoksunluklarını azaltmayı hedeflediğini ifade etti.

ARR Başkan Danışmanı Kos da TİKA ile işbirliğine üç projeyle başladıklarını, daha birçok ortaklık imkanının doğabileceğini aktararak yıllardır çalıştığı bu alanda bu kadar hızlı bitirilen bir projeye şahit olmadığını kaydetti.

TİKA, Bangladeş'in başkenti Dakka'ya 60 kilometre uzaklıktaki Gazipur'un Razendrapur köyünde faaliyet gösteren anne-çocuk sağlık ocağına da 4 bin hastanın tedavisinde kullanılmak üzere ilaç desteği yaptı.



Yorumlar