TİKA'dan Gazze'ye tıbbi malzeme yardımı

GAZZE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri Gazze Şeridi'ne ulaştı. TİKA'nın Filistin Program...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Gazze'ye tıbbi malzeme yardımı

GAZZE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri Gazze Şeridi'ne ulaştı.

TİKA'nın Filistin Program Koordinasyon Ofisi Koordinatör Yardımcısı Salih Yürç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TİKA ve Yeryüzü Doktorları iş birliğinde tamamlamış olduğumuz Gazze Üniversitesi'ne fizyoterapi laboratuvarı kurulumunu tamamladık. Bugün projenin 3'üncü aşamasında Gazze savaşında engelli hale gelen veya yaralanan sivillerin evde bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere temin ettiğimiz ilaçların teslimini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yakın zamanda Gazze'ye ilaç yardımları ve iki de ambulans göndereceklerini belirten Yürç, Türk halkının Gazze'ye ve Filistin halkına olan ilgisinin, Filistinlilerin de Türkiye'ye olan teveccühünün farkında olduklarını ve bu bilinçle projelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bölgedeki tıbbi malzeme eksikliğinin had safhada olduğunu belirtiyor.

Yorumlar