TİKA'dan Gambiyalı polislere eğitim desteği

- TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu"nda eğitim gören Gambiyalı 12 polise törenle sertifakaları dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Gambiyalı polislere eğitim desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu"nda, Gambiya Emniyet Genel Müdürlüğünden 12 polise güvenlik ve koruma eğitimi verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Gambiya arasındaki güvenlik iş birliği faaliyetleri, Türkiye'nin Afrika açılımı, Gambiya'da yıl sonunda yapılacak genel seçim hazırlıkları ve Gambiya'nın 2018'de düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesine ev sahipliği yapma girişimleri kapsamında, Gambiyalı polisler için Ankara'da "VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu" düzenlendi.

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan Gambiya Emniyet Genel Müdürlüğünden 12 polise düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve TİKA yetkililerinin de katıldığı törende konuşan Gambiya'nın Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini belirterek, iki ülke ilişkilerinin 2011'de karşılıklı açılan büyükelçilikler aracılığıyla daha da pekiştiğine dikkati çekti.

Türkiye ve Gambiya arasındaki iş birliği anlaşmalarının her alanda devam etmesini dileyen Badjie, emniyet ve güvenlik alanında ülkesinin polisleri için düzenlenen kurs için teşekkürlerini iletti.

Yorumlar