TİKA'dan Bakü Devlet Üniversitesine radyo ve televizyon stüdyosu

BAKÜ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) İletişim Fakültesinde yüksek teknolojili radyo odaları ve televizyon...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Bakü Devlet Üniversitesine radyo ve televizyon stüdyosu

BAKÜ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) İletişim Fakültesinde yüksek teknolojili radyo odaları ve televizyon stüdyosu kurdu.

TİKA'nın yürüttüğü "BDÜ İletişim Fakültesi Müfredatının Yenilenmesi ve Teknik Eğitim Altyapısına Destek Projesi" kapsamında kurulan stüdyoların açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, BDÜ Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Stüdyonun açılışını yapan yetkililer, BDÜ İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölüm Başkanı Aynur Kerimova'dan fakülte hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, burada yaptığı konuşmada, stüdyoyu çok beğendiğini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Hasanov, stüdyoda öğrencilerin eğitimleri boyunca gazetecilik bilgilerini uygulama olanağı elde edeceklerini, daha sonra hem yerel hem de uluslararası medya kurumlarında çalışabileceklerini belirtti.

BDÜ Rektörü Meherremov, TİKA yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ederek, stüdyoları kullanarak üniversitedeki yenilikleri hem Azerbaycan'a hem de Türk dünyasına duyuracaklarını dile getirdi.

TİKA Başkan Yardımcısı Maskan, Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğini her ortamda dile getirdiklerini ve uyguladıklarını kaydetti. İletişim çağında medyaya büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Maskan, kurdukları stüdyonun iki ülkenin dostluğunu tüm dünyaya anlatacağını bildirdi.

Maskan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, stüdyoyu son teknolojilerle donattıklarını, sadece bununla da yetinmeyerek öğretim üyelerinin yetiştirilmesi ve müfredatın yenilenmesi konularında çalıştıklarını söyledi.

BDÜ'da kurulan yüksek teknolojili radyo odaları ve televizyon stüdyosunun tüm malzemeleri TİKA tarafından temin edildi. Tüm tamir, tadilat ve altyapı işlerinin de TİKA tarafından karşılandığı 130 metrekareden fazla alana sahip stüdyoda internet üzerinden radyo ve televizyon yayını yapılıyor.

Yorumlar