TİKA'dan Abhazyalı ihtiyaç sahiplerine ayakkabı yardımı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Abhazya Özerk Cumhuriyeti ile koordineli olarak Abhazya'daki göçmenlere istihdam...

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Abhazyalı ihtiyaç sahiplerine ayakkabı yardımı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Abhazya Özerk Cumhuriyeti ile koordineli olarak Abhazya'daki göçmenlere istihdam sağlamak için kurduğu Vaziani Dikiş ve Ayakkabı Atölyesi'nde üretilen ayakkabılar, Abhazyalı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre ayakkabılar, Abhazya'da Gardabani Kaymakamlığında düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine verildi.

Törene Gardabani Kaymakamı Goça Jamarauli, Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia ve çok sayıda davetli katıldı.

Gardabani Kaymakamı Jamarauli, törende yaptığı konuşmada, TİKA'ya teşekkürlerini iletti ve işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

TİKA, Gardabani Belediyesine bağlı Vaziani kasabasında Abhazya Özerk Cumhuriyeti ile koordineli olarak Abhazya'daki göçmenler için dikiş ve ayakkabı atölyesi kurmuştu. Ağustos 2015'te açılan atölyede 20'ye yakın göçmene istihdam sağlandı.

Yorumlar