TİKA, Türk-Macar dostluğuna katkı vermeye devam ediyor

- Zigetvar'daki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın restorasyonu sürüyor

Google Haberlere Abone ol
TİKA, Türk-Macar dostluğuna katkı vermeye devam ediyor

ZİGETVAR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restorasyon süreci devam eden Türk-Macar Dostluk Parkı'nın eylül ayında açılması planlanıyor.

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar kentinde yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı, TİKA tarafından restore ediliyor. Dostluk parkının eylül ayında gerçekleştirilecek, Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının 450. yıl dönümü etkinliklerine de ev sahipliği yapması bekleniyor.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, nisan ayında restorasyon süreci başlatılan, Türk ve Macar halklarının dostluk sembollerinden biri olan 11 bin 638 metrekarelik Türk-Macar Dostluk Parkı'nda başlatılan restorasyonun tamamlanması ile parkın tüm parsel alanı kullanılmış olacak. Çevresine aydınlatma sistemi kurulacak olan parka bilgi panoları yerleştirilecek, proje kapsamında ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları da yapılacak.

99 yıllığına Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğine kiralanan Türk-Macar Dostluk Parkı, 1994 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılmıştı.


Yorumlar