TİKA, Somalili yetimlerin yüzünü güldürdü

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ramazan dolayısıyla Somali'deki iki yetimhanede iftar verdi. TİKA'dan yapılan yazılı...

Google Haberlere Abone ol
TİKA, Somalili yetimlerin yüzünü güldürdü

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ramazan dolayısıyla Somali'deki iki yetimhanede iftar verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda projelerine devam eden TİKA, Somali'de uzun yıllar süren iç savaş ve çatışmaların mağduru yetim çocukları unutmadı.

Bu kapsamda, Mogadişu'da iki yetimhanede iftar programı düzenlenerek yetim çocuklara hediye paketleri dağıtıldı.

İftar programında konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA olarak Somali'de eğitim, sağlık ve tarım alanlarında projeler uyguladıklarını, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmediklerini belirtti.

Somalili yetim çocuklarla birlikte olmak ve onların yüzünü güldürmekten mutlu olduklarını ifade eden Maskan, bundan sonra da TİKA olarak sosyal sorumluluk projelerinin uygulanmasına destek vereceklerini, yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

TİKA tarafından Somali genelinde 8 yetimhaneye destek verilerek 3 bin 500 yetim çocuğun sosyal sorumluluk projelerinden yararlanması sağlandı. Çocukların oyun oynaması için 6 adet çocuk parkı kuruldu.

Somali'de 2011 yılında doğrudan acil insani yardımlarla başlayan TİKA faaliyetleri, idari ve sivil altyapıların geliştirilmesi, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.

Yorumlar