TİKA ile Filistinli PICA arasında protokol

RAMALLAH (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Filistin Uluslararası İşbirliği Ajansı (PICA) arasında ortak protokol imzalandı.Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
TİKA ile Filistinli PICA arasında protokol

RAMALLAH (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Filistin Uluslararası İşbirliği Ajansı (PICA) arasında ortak protokol imzalandı.

Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenine Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, TİKA'nın Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz ile Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Emel Gadu ve PICA Genel Müdürü İmad ez-Zuheyri katıldı.

İmza töreninde konuşan Korkmaz, anlaşmayı Filistin'deki alt yapı ve insani yardım alanlarında bazı projelerin gerçekleştirilmesi için iki ülke arasındaki işbirliğinin başlangıcı olarak nitelendirdi.

"Filistinli kardeşlere uzun tecrübemizi taşımaktan mutluyuz." diyen Korkmaz, üçüncü ülkelerde Filistinlilerle birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

Filistin'deki TİKA ofisinin 2005'te kurulduğunu hatırlatan Korkmaz şunları söyledi:

"TİKA ofisi, kurulduğundan bu yana tüm Filistin kentlerine hizmet götürmek için azimle uğraşıyoruz. Bu güne kadar Filistin'de 450 ayrı proje tamamlandı. Halen planlanmış olan 30 ayrı projenin çalışmaları yürütülüyor."

Törende konuşan Zuheyri, Filistin'in Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde yapılacak projelerde insan kaynağı konusunda TİKA'ya destek vereceğini söyledi.

Yorumlar